2020. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A svédek is piacra dobják a saját villanyautójukat

A technológiai innovációknak köszönhetően már a zéróemissziós járgányok is elképesztő teljesítményre képesek, ráadásul több gyártó is igyekszik a megfizethetőségre törekedni. Legutóbb a svédek jelentették be, hogy olyan városi villanyautóval rukkolnak elő, melynek kereskedelmi ára nagyjából 7 millió forint lesz.

A svéd Uniti bejelentette, hogy piacra dobja viszonylag megfizethető árú, futurisztikus megjelenésű városi autóját. Az ára 18 600 font (vagyis átszámítva nagyjából 7 millió forint) lesz. A Uniti egy kis méretű, háromüléses villanyautó.

Két akkumulátorméret közül lehet választani, és a Uniti One 300 kilométeres tartományban működik, és 20 százalékról 80 százalékra tölthető mindössze tizenhét perc alatt egy 50 kilowattos CCS-töltővel

– közölte a gyártó. 

A jövő évtől kapható svéd Uniti Fotó: Uniti

Az első szállításokat 2020 közepére tervezik Svédországban és Nagy-Britanniában, a további piacokra fokozatosan lépnek be.

A Uniti három ülése közül egy elöl van és kettő hátul. A kétféle akkumulátorméret közül a 12 kilowattos akár 150 kilométer megtételére is képes lehet egyetlen töltéssel, míg a 24 kilowattos akkumulátorral a hatótáv elérheti a 300 kilométert is. A Uniti One nulláról 100 kilométeres óránkénti sebességre 10 másodperc alatt gyorsul fel, a legnagyobb sebessége pedig 120 kilométer óránként.

Forrás: Team Uniti/Youtube
Neked ajánljuk
Ismét karácsonyi díszben rója Budapest utcáit az elektromos taxi Újratöltés: a kobalt jelentős része visszanyerhető a villanyautó-akkumulátorokból Ha ezt kitalálja, kap egy Tesla Model 3-at és akár 225 millió forintot Ez a falfesték nem (csak) úgy zöld Malajzia sem lesz a világ szemétdombja
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam