2021. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Volvo Cars szerint a jövő elektromos

A Volvo Cars bemutatta az XC40 Recharge modellt, a márka első tisztán elektromos modelljét, amely egyben a vadonatúj Recharge modellcsalád első tagja. A 408 lóerős villanyautó egy feltöltésével több mint 400 kilométert tud megtenni.

A többszörösen díjnyertes XC40 kompakt szabadidőjárműre épülő XC40 Recharge a legelső a tisztán elektromos Volvo-modellek sorában. 

A következő öt év során a Volvo Cars évről évre bemutat egy tisztán elektromos modellt.

A márka célja, hogy a tisztán elektromos járművek 2025-re globális eladásainak 50 százalékát tegyék ki –

a másik 50 százalékot pedig hibridek fogják alkotni. A Volvo a jövőben az átfogó Recharge családnév alatt hozza forgalomba hálózatról tölthető (tisztán elektromos vagy plug-in hibrid hajtásláncú) modelljeit.

„Sokszor mondtuk már: a Volvo Cars szerint a jövő elektromos”

– mondta Håkan Samuelsson, a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója. „A tisztán elektromos XC40 és a Recharge modellcsalád bevezetésével fontos lépést teszünk ennek a jövőnek az irányába.”

A Volvo is az elektromos autózásban hisz Fotó: Volvo

Az XC40 Recharge minden tulajdonságában pontosan olyan, amilyennek egy Volvónak lennie kell. Ultramodern, tisztán elektromos, összkerékhajtású hajtásláncának teljesítménye 408 lóerő; a jármű az akkumulátorcsomag egy feltöltésével több mint 400 kilométert tud megenni (WLTP norma szerint.) Az akkumulátor gyorstöltővel mindössze 40 perc alatt 80 százalékos szintre tölthető.

Az Android-alapú infotainmentrendszert teljes mértékben integrálták a Volvo On Call digitális, online szolgáltatási platformmal. A Volvo On Call rendszeren keresztül a plug-in hibrid modellek tulajdonosai pontosan áttekinthetik, mennyi időt közlekedtek tisztán elektromos üzemben.

Forrás: The Wheel Network/Youtube
Neked ajánljuk
Zöldzónákat hozna létre a Volvo Svédországban Különleges városi cirkáló a Renault-tól Triplázik a Volvo Új, ingyenes platform segíti a természettudományos tárgyak oktatását Közel 41 000 ételcsomag kerülhetett szétosztásra
Tovább a forrásra: autosforum.hu
Vissza
Hírfolyam