2020. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fókuszban a közlekedés zöldítése

A készülő új Nemzeti Energia Stratégia egyik kiemelt fontosságú eleme a közlekedés zöldítése – jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára egy új elektromos töltőállomás átadása alkalmából rendezett ünnepségen.

„Magyarország a régiós országok között élen jár az elektromobilitás fejlesztésében, jelenleg már 672 töltőállomás működik országszerte, és több mint 14 ezer zöld rendszámos autó közlekedik az utakon” – közölte az államtitkár.

Kaderják Péter arról is beszélt, hogy a gyors terjedést jogi háttér is támogatja,

az elektromos autók adókedvezményt élveznek, a fizetős parkolókba töltőállomásokat kell telepíteni, csakúgy, mint az új építésű társasházakba, irodaházakba.

A készülő új Nemzeti Energia Stratégiában fontos szerepet kap a közlekedés zöldítése Fotó: MTI/Varga György

Az államtitkár kifejtette: a közlekedési szektor döntő fontosságú a gazdaságfejlesztés és a klímapolitika szempontjából egyaránt. A hazai gazdaság egyre jobban teljesít, az év második negyedében is 5,2 százalék volt a bővülés üteme, amely négyszerese az uniós tagállamok átlagának.

A gyors növekedés azonban a közlekedési szektorban hátrányokat is okoz – hívta fel a figyelmet. Az összes károsanyag-kibocsátás egynegyedéért ugyanis a közlekedés, főként a közúti közlekedés felelős. Éppen ezért  – mint fogalmazott – úgy kell fejleszteni a gazdaságot, hogy közben a káros anyagok kibocsátását mérsékelni lehessen.

Neked ajánljuk
Állami támogatás az elektromos rásegítésű kerékpárokra Villanybuszt tesztel a Volán A látványossá tett légszennyezés többeket bírhat cselekvésre A koronavírus hatására a magyar divat is fenntarthatóbbá válhat A fenntarthatóság jegyében működik együtt az amerikai tejipar színe-java
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam