2020. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jövőre debütálhat a SEAT villanyrobogója

A SEAT szerint a városok környezeti problémáját főleg a mikromobilitási eszközök oldhatnák meg. A gyártó egyebek mellett ezért is döntött úgy, hogy 2020-ban piacra dobja saját villanyrobogóját, az eScootert. 

A Volkswagen-csoporthoz tartozó vállalat hazájában, különösképpen Barcelonában európai viszonylatban is kiemelkedő a kétkerekű járművek népszerűsége, így nem véletlenül lesz a katalán főváros a SEAT eScooter koncepció bemutatkozásának helyszíne.

A tisztán villanyos robogóról egyelőre annyit árult el a gyártó, hogy a barcelonai központú Silence elektromosmotor-gyártóval közösen fejleszti, és

egy 125 köbcentis benzinmotoréval vetekszik a teljesítménye.

A gyártó ezt a sejtelmes képet osztotta meg a hamarosan debütáló villanyrobogóról Fotó: Seat

A járgányról november 19-én hullik le a lepel a Smart City Expo World Congress rendezvényen, az értékesítése pedig  a tervek szerint 2020-ban kezdődik.

Neked ajánljuk
Két év múlva már csak villanybuszok állíthatók forgalomba a hazai tömegközlekedésben Újabb elektromosautó-megosztó terjeszkedne Európában A Subaru is villanyra vált Soha nem volt még ennyi szén-dioxid a légkörben Akár túl is szárnyalhatjuk a kitűzött klímacélt
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam