2020. október 26., Dömötör
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sebességcsökkentés Hollandiában

Hollandia évek óta túllépi az Európai Unió nitrogénkibocsátási határértékeit, emiatt májusban építési munkák ezreit kellett leállítani. Most a gépjárművek legnagyobb megengedett sebességét kellett csökkenteni, de a következő hónapokban további intézkedésekre is lehet számítani. 

A nitrogénszennyezés csökkentése érdekében országosan legfeljebb óránként 100 kilométerre csökkenti a gépjárművek legnagyobb megengedett sebességét Hollandia – jelentette be Mark Rutte holland miniszterelnök, aki szerint ez járul hozzá a legjobban a célok eléréséhez.

Bejelentette továbbá, hogy

az elkövetkező hónapokban további intézkedéseket tesznek az Európai Unió kibocsátási határértékeinek teljesítése érdekében.

Hollandiában most legfeljebb óránként 100 kilométerrel lehet közlekedni Fotó: Pexels

A sürgősségi intézkedések magukban foglalják az állati takarmányok fehérjemennyiségének változásait is, amelyek elősegítik a nitrogéntartalmú ammónia csökkentését az állatok vizeletében. A talajban vagy a talajvízben található, általában nitrátok formájában előforduló nitrogén ugyanis a mezőgazdasági műtrágyákból vagy szennyvízből származik.

Hollandiában az egy főre eső nitrogénkibocsátás az EU átlagértékének négyszerese, ennek becslések szerint 61 százaléka származik a mezőgazdaságból.

Neked ajánljuk
Villanybuszt tesztel a Volán Elektromos töltőpontok telepítését tervezi az Alteo A látványossá tett légszennyezés többeket bírhat cselekvésre Napenergiával világító kerékpárút épül Esztergomnál A motorosok és a természet
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam