2021. november 27., Virgil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

600 kilométeres hatótávval kecsegtet a BMW i4

A villanyautók fejlődése zöld lámpát kapott. Mostanában egyre több márka büszkélkedhet csúcsteljesítményre képes zéróemissziós járgánnyal. A BMW 2021-ben debütáló modellje például 600 kilométeres hatótávot ígér. 

A BMW tavaly, Genfben jelentette be, hogy az i4-es villanyszedán lesz a bajor márka egyik soron következő elektromos üdvöskéje, amely a hírek szerint 80 kWh-s akkumulátorcsomaggal érkezik. A járgány

a WLTP-szabványban mérve mintegy 600 kilométeres hatótávolságot ígér.

Ha minden igaz, erőből sem lesz hiány, hiszen az akkumulátorcsomag várhatóan két villanymotort táplál majd, így a teljesítménye összesen 530 lóerő lehet. Mindez, ha nem is Tesla-szintű, de igen jó gyorsulást ígér, hiszen a bajorok igyekeznek négy másodperc közeli 0–100-as sprintre belőni az i4-et.

2021-ben jöhet a BMW új villanyautója Fotó: BMW

Mindemellett töltési teljesítményben sem szeretnének lemaradni a konkurensektől, így már most egy 150 kW-os csúcsteljesítményű rendszerben gondolkoznak. Az ezzel kompatibilis oszlopokon akár 35 perc alatt is 80 százalékos töltöttségre hozható egy lemerült akkumulátor, plusz 100 kilométernyi hatótáv betöltéséhez pedig a legjobb hatásfok mellett alig néhány percre van szükség.

A 600 kilométeres hatótávval beharangozott i4 várhatóan 2021-ben kerül majd a szalonokba.

Neked ajánljuk
A Kia 2035 után nem ad el belső égésű motorral szerelt autót Európában Sok ország, nagyváros és gyártó is elköszönne a belső égésű motoros autóktól Új szakaszba lép a debreceni BMW-s fejlesztés Elválnak a felmelegedés miatt a hűségükről ismert albatroszpárok? (videóval) Új eszköz segíti a természet helyreállításán fáradozókat
Tovább a forrásra: zoldautok.hu6
Vissza
Hírfolyam