2022. augusztus 10., Lőrinc
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hamar elkapkodták a villany-Mustangokat

Tíz nappal a Ford Mustand Mach-E limitált szériás First Edition debütálása után már az összes előrendelhető villanyautó elkelt. Azt nem lehet tudni, hogy ez pontosan mennyi darabot jelent, de a járgányok többsége – sajtóinformációk szerint – valószínűleg Európában találhatott gazdára. 

A Ford Mustang Mach-E öt felszereltségi csomagban választható, a világpremier után nem sokkal mindegyikre megnyílt a foglalás, 500 dolláros foglaló kifizetésével. Az öt változatból kettő – a Premium és a First Edition – 2020 végén kerül a vásárlókhoz, míg a másik három csak 2021-ben jelenhet meg az utakon.

A First Edition kerekeit egy 248 kW-os villanymotor hajtja, az energia pedig a 98,8 kWh-s akkucsomagból érkezik, mintegy 430 kilométeres EPA szerinti hatótávot ajándékozva az elektromos Mustangnak.

A The Detroit News azt az információt kapta, hogy a termelés legelső évében összesen 50 ezer Mach-E gurul le a gyártósorról, egy belső forrásra hivatkozva az Electrek hírportál azt is megírta, hogy ennek

az 50 ezer darabnak a 60 százaléka az európai piacokra készül a uniós CO2-kibocsátási előírásoknak való megfelelés céljából.

Forrás: Engadget/Youtube
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam