2020. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kínában 2025-re a járművek negyede elektromos lehet

Kínában komoly problémát jelent a légszennyezettség, ezért is lenne fontos csökkenteni a közlekedésből származó károsanyaganyag-kibocsátást. Az ázsiai ország jelenleg azt tervezi, hogy 2025-re 25 százalékra növeli a részben vagy teljesen elektromos hajtásláncú járművek részarányát.

A pekingi ipari és információs technológiai minisztérium tervezete alapján az újautó-eladásokban

2025-re 25 százalékra emelkedik az elektromos, hibrid és más alternatív hajtással rendelkező, valamint 30 százalékra az intelligens jármű-elektronikai rendszerrel ellátott és adatátviteli hálózatra kapcsolt ICV-járművek részaránya.

A járművek negyede elektromos lehet 2025-re Kínában Fotó: Wikimedia

A célkitűzés eléréséhez 2021-től kezdődően biztosítani kell az ökológiailag kiemelt, a légszennyezés visszaszorítása szempontjából kulcsfontosságú kísérleti régiókban a NEV-járművek kizárólagos forgalomba helyezését.

A tervezet megjegyzi ugyanakkor, hogy mindehhez számos technológiai áttörésre lesz még szükség az akkumulátorok, az elektromos hajtáslánc és a jármű-elektronikai rendszerek gyártása terén. Az idei első tíz hónapban a NEV-járművek eladása öt százalékát tette ki az újautó-eladásoknak Kínában.

Neked ajánljuk
Az USA meghódítására készül az olcsó kínai villanyautó Videó: így készülnek a Teslák Videó: a sok víz drámája Kínában Nem elégségesek az unió klímavédelmi erőfeszítései? Távoli példa bizonyítja: egy jól megtervezett otthon a természettel és a lakók igényeivel is összhangban lehet
Tovább a forrásra: tozsdeforum.hu
Vissza
Hírfolyam