2020. július 12., Dalma, Izabella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kínában 2025-re a járművek negyede elektromos lehet

Kínában komoly problémát jelent a légszennyezettség, ezért is lenne fontos csökkenteni a közlekedésből származó károsanyaganyag-kibocsátást. Az ázsiai ország jelenleg azt tervezi, hogy 2025-re 25 százalékra növeli a részben vagy teljesen elektromos hajtásláncú járművek részarányát.

A pekingi ipari és információs technológiai minisztérium tervezete alapján az újautó-eladásokban

2025-re 25 százalékra emelkedik az elektromos, hibrid és más alternatív hajtással rendelkező, valamint 30 százalékra az intelligens jármű-elektronikai rendszerrel ellátott és adatátviteli hálózatra kapcsolt ICV-járművek részaránya.

A járművek negyede elektromos lehet 2025-re Kínában Fotó: Wikimedia

A célkitűzés eléréséhez 2021-től kezdődően biztosítani kell az ökológiailag kiemelt, a légszennyezés visszaszorítása szempontjából kulcsfontosságú kísérleti régiókban a NEV-járművek kizárólagos forgalomba helyezését.

A tervezet megjegyzi ugyanakkor, hogy mindehhez számos technológiai áttörésre lesz még szükség az akkumulátorok, az elektromos hajtáslánc és a jármű-elektronikai rendszerek gyártása terén. Az idei első tíz hónapban a NEV-járművek eladása öt százalékát tette ki az újautó-eladásoknak Kínában.

Neked ajánljuk
7,2 millió villanyautó közlekedett tavaly a világ útjain Nini! Elektromos terepjárót gyártana a Mini Kiemelt védelmet kapott a tobzoska Kínában Rekordméretű műanyagszüret a Csendes-óceánban Közel a valódi önvezető autó?
Tovább a forrásra: tozsdeforum.hu
Vissza
Hírfolyam