Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 6., Bíborka, Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Alig egy év alatt 60 ezer villanyautót helyeztek üzembe Németországban

A Verband der Internationalen Kraftfahrzeughersteller (VDIK) adatai szerint idén Németországban 60 ezer teljesen elektromos autó került forgalomba – ez mintegy 50 százalékkal több mint a tavalyi szám. 

Németországban jó eredményeket értek el az alternatív hajtású modellekkel a külföldi autógyárak. A VDIK szerint

az idén 100 ezer alternatív hajtású autó, ebből 60 ezer teljesen elektromos kerül forgalomba Németországban, mintegy 50 százalékkal több a tavalyinál.

60 ezer teljesen elektromos autót helyeztek üzembe idén Németországban Fotó: Pixabay

Részesedésük a teljes piaci forgalomból így 2,8 százalék. A külföldi gyártók mintegy negyven százalékkal részesednek az alternatív hajtású autók piacából, és a forgalomba helyezések növekedésében nagy szerepet vállaltak jelenleg mintegy 50 modellre kiterjedő kínálatukkal – jegyezte meg Reinhard Zirpel.

A VDIK a németországi forgalomba helyezések idei nagy növekedése után 2020-ban konszolidációra, a többéves átlagnak megfelelő, 3,35 millió körüli forgalomba helyezésre számít. Ezen belül azonban az alternatív hajtású autók forgalomba helyezése 60 százalékkal 160 ezerre növekedhet.

Neked ajánljuk
A Tesla legyártotta az egymilliomodik villanyautóját A Volvo már a vonatokat is bevetette az emissziócsökkentés érdekében Haldokolnak a német erdők (videó) Ingyen varr szájmaszkot egy varrónő, a szabásmintát is közreadta A Tesla hamarosan a közlekedési lámpák jelzéseit is felismerheti
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam