2020. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Alig egy év alatt 60 ezer villanyautót helyeztek üzembe Németországban

A Verband der Internationalen Kraftfahrzeughersteller (VDIK) adatai szerint idén Németországban 60 ezer teljesen elektromos autó került forgalomba – ez mintegy 50 százalékkal több mint a tavalyi szám. 

Németországban jó eredményeket értek el az alternatív hajtású modellekkel a külföldi autógyárak. A VDIK szerint

az idén 100 ezer alternatív hajtású autó, ebből 60 ezer teljesen elektromos kerül forgalomba Németországban, mintegy 50 százalékkal több a tavalyinál.

60 ezer teljesen elektromos autót helyeztek üzembe idén Németországban Fotó: Pixabay

Részesedésük a teljes piaci forgalomból így 2,8 százalék. A külföldi gyártók mintegy negyven százalékkal részesednek az alternatív hajtású autók piacából, és a forgalomba helyezések növekedésében nagy szerepet vállaltak jelenleg mintegy 50 modellre kiterjedő kínálatukkal – jegyezte meg Reinhard Zirpel.

A VDIK a németországi forgalomba helyezések idei nagy növekedése után 2020-ban konszolidációra, a többéves átlagnak megfelelő, 3,35 millió körüli forgalomba helyezésre számít. Ezen belül azonban az alternatív hajtású autók forgalomba helyezése 60 százalékkal 160 ezerre növekedhet.

Neked ajánljuk
350 új elektromos töltőpontot adott át az Opel Németországban Villanyautóként térhet vissza a Hummer? Jelentősen visszaesett Németország szén-dioxid-kibocsátása 2019-ben Az italgyártók növelik az újrahasznosított műanyagok arányát A jegybankok sem adnak mentsvárat, ha beüt a baj
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam