2020. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Air France is csökkentené az ökológiai lábnyomát

Egyre több légitársaság próbálja csökkenteni az ökológiai lábnyomát. Ezúttal az Air France jelentette be, hogy a Shell-lel közös tervei szerint 2020. június 1-jétől fenntartható üzemanyagot használnak a San Franciscó-i nemzetközi repülőtérről induló járatok esetében. 

Mint kiderült, a hagyományos hajtóanyagot olyan környezetbarát üzemanyaggal keverik össze, amely étkezésre alkalmatlan hulladékolajokból és zsírokból készül. A hajtóanyag megfelel a szakértők által felállított fenntarthatósági standardoknak, és megfelelően szállítható a repülőtér meglévő rendszerében.

A légitársaság becslése szerint az intézkedés 16 hónap alatt mintegy 6000 tonna szén-dioxidtól óvja majd meg a légkört.

Fenntartható üzemanyagra áll át San Francisó-i járatán az Air France Fotó: Air France/Facebook

Az Air France régóta támogatja a fenntartható üzemanyagot termelő szektor megalkotását: 2014 óta dolgozik a feltalálókkal, tekintélyes összegeket fektetve kutatásokba. Nem csoda hát, hogy elsők közt alkalmaznak hasonló üzemanyagot a személyszállításban.

Az Air France a szolgáltatásai szinte minden eleménél csökkenteni szeretné ökológiai lábnyomát. Ezért is hívta életre fenntartható fejlődési programját, melynek keretében a gépek üzemanyaghatékonyságát növelve szeretné felére csökkenteni szén-dioxid-kibocsátását.

Neked ajánljuk
Napfény segítségével lehetne újrahasznosítani a szén-dioxidot? Mi köze a gyümölcsnek az elektronikai hulladékhoz? Folytatódik a nagy mezőgazdasági összeírás Ez a 8 dolog semmiképp ne kerüljön a komposztba Drónok segíthetik a parlagfűvel borított területek vizsgálatát
Tovább a forrásra: roadster.hu
Vissza
Hírfolyam