2020. november 27., Virgil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Töretlen a zöld rendszámos autók népszerűsége

Idehaza is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a környezetkímélő autók: most novemberben rekordmennyiségű, 739 darab járműre került zöld rendszám. Ebből 333 tisztán elektromos volt. 

Az előző hónaphoz képest a zöld rendszámos járművek között a tisztán elektromos autók brillíroztak a leginkább.

Az előző év novemberében egy kicsivel több tisztán elektromos (338) és sokkal kevesebb 5N kategóriába tartozó hatótávnövelő elektromos (168) autó kapott zöld rendszámot. 2018 novemberében összesen 631 autóra került ilyen megkülönböztető rendszám, ehhez képest az idei adat 17 százalékos növekedést jelent.

Töretlen a zöld rendszámos autók népszerűsége Fotó: MTI/Varga György

2019-ben eddig összesen 6513 autóra került zöld rendszám, így a teljes állomány idén eddig 68 százalékkal növekedett.

Ez 42 százalékkal több, mint amit 2018 azonos időszakában láttunk. Idén az első 11 hónapban 66,5 százalékkal több, 2843 tisztán elektromos autóra került zöld rendszám, mint tavaly. Az idén forgalomba helyezett autók 43,7 százaléka volt tisztán elektromos.

Neked ajánljuk
Nagy-Britannia is nemet mond a belső égésű motorokra Tovább zöldülhet a kínai autóállomány A Vatikán is tisztán elektromosra cseréli flottáját A kakaó flavonoidjai fokozhatják az agy oxigénellátását A nap- és a szélenergia lesz 2025-re a világ legnagyobb energiatermelője?
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam