2021. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

350 új elektromos töltőpontot adott át az Opel Németországban

Nagyjából egy évvel ezelőtt Rüsselsheim városában 1300 elektromos töltőpont kiépítését tűzte ki célként az Opel és a RheinMain Alkalmazott Tudományok Egyeteme egy közös projekt keretében. Az Opel nemrég bejelentette, hogy határidőre elkészült 350 töltőponttal.

„Az Opel elektromosra váltása nem csupán üres ígéret” – mondta Michael Lohscheller, az Opel vezérigazgatója.

„A következetes villamosítási stratégia fontos eleme a vállalat PACE! elnevezésű stratégiájának, amely magában foglalja a szükséges töltési infrastruktúra létrehozását az itt, Rüsselsheimben fejlesztett elektromos járműveinkhez. Ez az infrastruktúra elkészült. Szeretném megdicsérni a csapatot a projekt gyors megvalósításáért. Az elektromobilitás gyors áttörésének elősegítéséhez további ilyen átfogó infrastrukturális projektre van szükség” – tette hozzá.

Az Opel valóban elkötelezte magát az elektromos közlekedés mellett Fotó: Opel

A 65 000 lakosú városban 72 polgáronként jut majd egy töltőpont az 1300 töltőpontból álló rendszer (amelyből 900 lesz nyilvános) kiépítésének befejezése után.

A város minden kerületében és lakónegyedben, az Opel-létesítmények területén, a RheinMain Egyetem campusán, a gewobau Rüsselsheim lakótelepen, egyes szupermarketek és bevásárlóközpontok parkolójában, valamint a városi klinika létesítményeiben egyaránt lesznek villanykutak. 

Neked ajánljuk
Így segítettek a rászorulókon az Opel szentgotthárdi munkatársai Folytatódhat az afrikai nagy zöld fal építése Vitairat a zöldfinanszírozásról Szolárcserép vagy hagyományos napelem? Összefogás a hazai éttermekért
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam