2020. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

350 új elektromos töltőpontot adott át az Opel Németországban

Nagyjából egy évvel ezelőtt Rüsselsheim városában 1300 elektromos töltőpont kiépítését tűzte ki célként az Opel és a RheinMain Alkalmazott Tudományok Egyeteme egy közös projekt keretében. Az Opel nemrég bejelentette, hogy határidőre elkészült 350 töltőponttal.

„Az Opel elektromosra váltása nem csupán üres ígéret” – mondta Michael Lohscheller, az Opel vezérigazgatója.

„A következetes villamosítási stratégia fontos eleme a vállalat PACE! elnevezésű stratégiájának, amely magában foglalja a szükséges töltési infrastruktúra létrehozását az itt, Rüsselsheimben fejlesztett elektromos járműveinkhez. Ez az infrastruktúra elkészült. Szeretném megdicsérni a csapatot a projekt gyors megvalósításáért. Az elektromobilitás gyors áttörésének elősegítéséhez további ilyen átfogó infrastrukturális projektre van szükség” – tette hozzá.

Az Opel valóban elkötelezte magát az elektromos közlekedés mellett Fotó: Opel

A 65 000 lakosú városban 72 polgáronként jut majd egy töltőpont az 1300 töltőpontból álló rendszer (amelyből 900 lesz nyilvános) kiépítésének befejezése után.

A város minden kerületében és lakónegyedben, az Opel-létesítmények területén, a RheinMain Egyetem campusán, a gewobau Rüsselsheim lakótelepen, egyes szupermarketek és bevásárlóközpontok parkolójában, valamint a városi klinika létesítményeiben egyaránt lesznek villanykutak. 

Neked ajánljuk
Meglepő dolog derült ki a Tesla Superchargereiről Meglepő dolog derült ki a Tesla Superchargereiről Île de Rhinau – Őserdő a Rajna mentén (természetfilm) A járványügyi intézkedések betartásával, visszafogottan, de folytatódtak a klímasztrájkok A Body Shop bevásárol műanyaghulladékból
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam