2020. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elektromos SUV-t mutatott be a Tata Motors

Újabb elektromos autó kér magának helyet az utakon. Ezúttal a Tata Motors mutatta be kis kategóriás SUV-ját. A Nexon EV egyetlen feltöltéssel több mint 300 kilométeres hatótávval büszkélkedhet.

Az indiai villanyautó-vásárlók is élvezhetik annak az előnyét, hogy a Tata Motors tulajdonában van a Jaguar Land Rover konszern, hiszen a Nexon EV villanyautóhoz elérhető a brit gyártó által kifejlesztett, csuklón viselhető jeladó, amivel a slusszkulcsot lehet kiváltani. ZipDrive fantázianéven fut a Tata Motors legújabb elektromos hajtása, amelybe a villanymotor (129 LE/245 Nm), a folyadékhűtésű akkumulátor (30,2 kWh) és a teljesítményelektronika is beletartozik.

Villámtöltéssel 60 perc alatt lehet elérni a 80 százalékos töltöttségi szintet, sima konnektorról (15 A) 20 százalékról 100 százalékra a töltés időszükséglete 8-9 óra.

A villanyautó teljesen feltöltött akkumulátorával több mint 300 km a hatótávolság az indiai szabvány szerint.

Forrás: Tata Motors Electric Mobility /Facebook

A 60 km/órás tempót 4,6 másodperc alatt éri el a Nexon EV, a 0-100 km/óra sprint 9,9 másodpercig tart.

A Tata Motors egyébként nemcsak az akkumulátorra, hanem az egész autóra 8 év/160 000 km garanciát vállal.

Neked ajánljuk
Videó: így készülnek a Teslák Idehaza 4 nap alatt elkapkodták a Volkswagen e-UP-ot Kitalálja, hogy melyik modell vezeti a Porsche eladási listáját? Nem elégségesek az unió klímavédelmi erőfeszítései? Távoli példa bizonyítja: egy jól megtervezett otthon a természettel és a lakók igényeivel is összhangban lehet
Tovább a forrásra: automotor.hu
Vissza
Hírfolyam