2020. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Munkába állhat a világ első elektromos tűzoltóautója

Hamarosan munkába állhat a világ első elektromos tűzoltóautója, amely a kaliforniai Szilícium-völgyben teljesíthet majd szolgálatot. A különleges járgányt az osztrák Rosenbauer cég álmodta meg, amely 1866 óta készít tűzoltóautókat. 

Az amerikai Menlo Park és környéke, ahol például a Facebook főhadiszállása is van, mindig is a kísérletező kedvű helyszínek közé tartozott. Most éppen 10 darab elektromos tűzoltóautót rendeltek a helyiek, amelyek közül az első munkába is állt egyelőre tesztjelleggel.

A járművet a Rosenbauer gyártja, és 1,2 millió dollárért árulja. A cégnek igen régi hagyományai vannak a tűzoltóautók gyártásában, mert 1866 óta készítenek ilyen járműveket. A magas árat a gyártó szerint ellensúlyozza majd, hogy

az üzemeltetése az elektromos járműnek sokkal alacsonyabb lesz, mint egy hagyományos modellnek.

Forrás: KPIX CBS SF Bay Area/Youtube

A Rosenbauer CFT-ben az elektromos motor teljesítménye 350 kW, a kapacitását nem tették közzé. A tűzoltóautó 7,6 méter hosszú, 2,35 méter széles és 3,06 méter magas.

A tömege 10 500 kilogramm, a teljes tömege 17 600 kilogramm lehet. A jármű állítható futóművel is rendelkezik.

Neked ajánljuk
A koronavírus-járvány miatti válság legpozitívabb hatása maga a kezelés módja lesz Hatalmas óceán van az Antarktisz alatt Felvillanyozzák a legendás Cobrát Angus Forbes: Bolygónk globális hatósága – Hogyan védhetjük meg a bioszférát? Egészségügyi csomagokat ajándékozott a Vitézi Rend
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam