2021. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Fisker leénekelné a Teslát

Egyre több márka szeretné maga mögé utasítani a villanyautók királyának tartott Teslát. Ezúttal a Fisker mutatta be a tisztán elektromos SUV-ját, amely nemcsak olcsóbb, mint a Model 3, de vezetés közben akár még karaokézni is lehet benne. 

Már tavaly láthattunk némi előzetest, és azóta újabb képek is napvilágot láttak a Fisker Oceanről. A 80 kWh-s akkucsomaggal felszerelt, legalább 400 km hatótávú autó kifejezetten jó ajánlat lehet az észak-amerikai piacon.

Alapárnak 37 499 dollárt adnak meg – a Tesla a Model 3 alapváltozat árát a kezdeti 35 ezerről mostanra 38 990 dollárra emelte, és a Chevrolet Bolt is alig olcsóbb a maga 36 620 dollárjával – de igazán a 7500 dolláros állami támogatástól válik jó ajánlattá: úgy 29 990 dollár lesz az ára, ami durván 8,8 millió forintnak felel meg. Ez pedig

az amerikai piac egyik legolcsóbb teljes értékű villanyautójává teheti.

Itt a Tesla legújabb riválisa? Fotó: Fisker

2021 második felére ígérik a gyártás beindítását, így elég nehéz megjósolni, hogy akkor milyen áron lehet majd új villanyautóhoz jutni. Mindenesetre addigra megérkezik több konkurens modell is, például a Tesla Model Y és a Ford Mustang Mach-E is.

Forrás: Fisker Inc./Youtube
Neked ajánljuk
Különleges városi cirkáló a Renault-tól Nagyot lépett az elektromobilitás területén a Volkswagen Olaszországban nagy sikere van a Fiat 500e-nek Online kérdőívvel vizsgálja a magyarok klímához való viszonyát az ELTE Budafok-Tétényben kisütöttek egy jó megoldást a konyhai hulladék hasznosítására
Tovább a forrásra: totalcar.hu
Vissza
Hírfolyam