2020. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kansas City: ingyenes tömegközlekedés, zéró kibocsátás

A klímaváltozás elleni harcot jelentősen támogatná, ha legalább a városokban az emberek az autók helyett a tömegközlekedést választanák – főleg akkor, ha az utazás zéróemissziós. Kansas City most a buszok, a vonatok és a villamosok használatát is ingyenessé tette. 

Mostantól Kansas City is belép azon nagyvárosok közé, ahol felismerték, annak egyetlen módja, hogy az emberek inkább buszra üljenek, mint autóba, az, ha ingyenessé teszik. 

A most elfogadott törvényjavaslat szerint ugyanis az ingyenes közlekedés még zéró kibocsátással is párosul.

Mint minden metropolisznak, Kansasnak is komoly gondokat okoz a légszennyezettség, melyhez a közlekedés járul hozzá a leginkább. Ha pedig az autók egy jelentős részét sikerül kiváltani villany-, illetve hidrogénhajtású járművekkel, akkor ez a gond jelentősen csökkenni fog.

Kansas az ingyenes tömegközlekedés mellett döntött Fotó: Cleantechnica

A tömegközlekedésre való áttéréssel pedig sokkal élhetőbbé válik az egész város. Lehetőség nyílik a bicikliutak fejlesztésére, a parkok bővítésére, a zöldterületek növelésére, melyek mind abba az irányba mutatnak, hogy bár nagyvárosi tempó és miliő veszi körül az embert, mégis egy csendes és élhető környezetben lehet.

Neked ajánljuk
Hidrogénvonat? Az Alstom már mutatná a vasúti jelet: mehet! Két év múlva már csak villanybuszok állíthatók forgalomba a hazai tömegközlekedésben Villanyriskákra vált az Amazon Indiában A karbonsemleges működés már kevés Mókás szemétevő malommal tisztul a baltimore-i kikötő
Tovább a forrásra: koponyeg.hu
Vissza
Hírfolyam