2021. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kansas City: ingyenes tömegközlekedés, zéró kibocsátás

A klímaváltozás elleni harcot jelentősen támogatná, ha legalább a városokban az emberek az autók helyett a tömegközlekedést választanák – főleg akkor, ha az utazás zéróemissziós. Kansas City most a buszok, a vonatok és a villamosok használatát is ingyenessé tette. 

Mostantól Kansas City is belép azon nagyvárosok közé, ahol felismerték, annak egyetlen módja, hogy az emberek inkább buszra üljenek, mint autóba, az, ha ingyenessé teszik. 

A most elfogadott törvényjavaslat szerint ugyanis az ingyenes közlekedés még zéró kibocsátással is párosul.

Mint minden metropolisznak, Kansasnak is komoly gondokat okoz a légszennyezettség, melyhez a közlekedés járul hozzá a leginkább. Ha pedig az autók egy jelentős részét sikerül kiváltani villany-, illetve hidrogénhajtású járművekkel, akkor ez a gond jelentősen csökkenni fog.

Kansas az ingyenes tömegközlekedés mellett döntött Fotó: Cleantechnica

A tömegközlekedésre való áttéréssel pedig sokkal élhetőbbé válik az egész város. Lehetőség nyílik a bicikliutak fejlesztésére, a parkok bővítésére, a zöldterületek növelésére, melyek mind abba az irányba mutatnak, hogy bár nagyvárosi tempó és miliő veszi körül az embert, mégis egy csendes és élhető környezetben lehet.

Neked ajánljuk
Már lehet pályázni a Zöld Busz Programra Az AB döntése értelmében alkotmányellenes a hulladékgazdálkodási törvény Tovább nőtt a környezetbarát csomagolóeszközök iránti kereslet Sam, a tűzoltó – Havazás (bábfilm) Szeméttel borították be a Kékestetőt a téli sportok szerelmesei
Tovább a forrásra: koponyeg.hu
Vissza
Hírfolyam