2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Brillíroztak a villanyautók az európai törésteszten

Az európai törésteszteket végző EuroNCAP bejelentette, hogy a 2019-ben tesztelt 55 típus közül ők kategóriánként melyeket tartják a legbiztonságosabbnak. A listára két közkedvelt villanyautó is felkerült. 

A „nagy családi” mezőnyében 2019-ben osztott első hely született – két „3-as” nyert, az egyik a BMW legendás modelljének legújabb kiadása, a másik pedig a Tesla Model 3. A két autó egyforma összpontszámmal végzett –

a BMW a gyalogosvédelemben volt jobb, míg a Tesla a tesztsorozat eddigi rekordját, 94 százalékot kapott az Autopilot ingyenes biztonsági funkcióira.

Forrás: Euro NCAP/Youtube

A Model 3 az amerikai állami NCAP, a biztosítótársaságok által üzemeltetett IIHS, valamint az Ausztrál ANCAP töréstesztjei mellett Európában is 5 csillagos lett.

A Model 3 megkapta a legbiztonságosabb villany- vagy hibrid autó címét is.

A Model X pedig az amerikai teszthez hasonlóan itt is 5 csillagos lett, ráadásul idén kiérdemelte a kategória legjobbja címet is.

Forrás: Euro NCAP/Youtube
Neked ajánljuk
Így tesztelik a Model Y-t – Videó Sanghajból a Tesla minőség-ellenőrzéséről Nagyon jó negyedévet zárt a Tesla, itt jönnek az adatok Német pénzből német elektromos autóra költenek a német vásárlók Borsod-Abaúj-Zemplén megye: javították az ivóvíz minőségét Az Ivindo Nemzeti Park is kinccsé vált
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam