2020. október 27., Szabina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ha ezt kitalálja, kap egy Tesla Model 3-at és akár 225 millió forintot

Úgy tartják, hogy a Teslákban találhatók az autóipar legkomolyabb informatikai újításai. Emiatt persze sokan aggódnak a rendszer kiberbiztonsága miatt. Muskék azonban annyira biztosak a dolgukban, hogy egy Model 3-at és nagyjából 150 millió forintot adnak annak az etikus hackernek, aki feltöri a rendszert.

A Tesla tavaly már megjelent a Pwn2Own rendezvényen, ahol etikus hackerek kereshetik a réseket egy-egy termék kibervédelmi pajzsán úgy, hogy a legjobbak akár drága jutalmakban is részesülhetnek.

Tavaly két fiatalember az autók böngészőjén keresztül jutott be a rendszerbe, és így 350 ezer dolláros (105 millió forint) jutalom mellett egy Model 3 RWD-t is hazavihettek.

A Tesla idén is visszatér a rendezvényre, ám a mostani Model 3-as már jóval biztonságosabb, éppen ezért emelték a pénzdíjat is azok részére, akik képesek fogást találni a rendszeren.

Óriási pénzösszeg és egy Tesla Model 3 jár annak, aki feltöri a Tesla rendszerét Fotó: Tesla

A fődíj 500 ezer dollár (150 millió forint) és egy Tesla Model 3, amely mellett az autó rendszere egyéb pontjainak feltörésével még feljebb tornázható a jutalom, összesen 700 ezer dollárig (225 millió forint).

A rendezvény márciusban lesz a CanSecWest konferencián, Vancouverben, ahol kiderül, hogy a hackereknek sikerül-e fogást találniuk a Teslán, és ha igen, akkor hogyan.

Neked ajánljuk
1,2 millió kilométernél jár a Guinness-rekorder Tesla Ismét rekordot döntött a Tesla Kiderült, hogy mennyibe kerül a legjobb villanyautó Újra Nyíregyházán Európa legnagyobb afrikai elefántja (képgalériával) Egyre inkább sújtja Afrikát az éghajlatváltozás
Tovább a forrásra: teslasok.hu
Vissza
Hírfolyam