2020. február 22., Gerzson
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bemutatkozott a Lexus első villanyautója

A Toyota „luxusmárkája” annak idején letarolta a piacot hibrid autóival, aztán nagy csend lett körülöttük. Jelenleg 10 modellt kínálnak, és palettájuk hamarosan kiegészül egy teljesen elektromos autóval. 

Várhatóan év végéig érkezik Európába a Lexus új városi crossovere, az UX teljesen elektromos verziója, mely a márka első nem hibrid és nem is belső égésű motorral hajtott modellje lesz. 

A modellről egyelőre annyit lehet tudni, hogy 204 lóerős teljesítményű, elöl elhelyezett villanymotor fogja hajtani, mely 300 Nm-es forgatónyomaték leadására képes.

Ezzel

mindössze 7,5 másodpercre van szüksége a 100 km/h-s sebesség eléréséhez,

a mutató pedig maximum 160-ig kúszhat fel. Erre lehet fintorogni, de már a német Autobahnon sem lehet sokáig korlátlanul száguldani. Szóval elég.

Lexus UX300 e Fotó: Lexus

Az akkumulátorcsomag 54,3 kWh-s kapacitásának köszönhetően a WLTP-ciklus szerint 300 kilométert is megtehet majd egy szusszal, ha pedig lemerülne, a fedélzeti 6,6 kW teljesítményű töltővel 7 óra alatt teljesen feltölthető. 

Neked ajánljuk
1000 lóerővel és LeBron Jamesszel mutatkozott be az elektromos Hummer A Schneider Electric a teljes autóflottáját emissziómentesre cseréli Célegyenesben a Model Y gyártása? Hogyan működik a zöldkötvény Lengyelországban? Több generáció veszi ki a részét a klímavédelemből, mint gondolnánk!
Tovább a forrásra: alapjarat.hu
Vissza
Hírfolyam