2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb elektromosautó-megosztó terjeszkedne Európában

A car sharing piacon a kereslet mellett a kínálat is folyamatosan nő. Ezúttal a dán GreenMobility lépett egy nagyot előre: a kizárólag villanyautókból álló autómegosztó Belgiumban is megkezdte működését. 

Belgiumban is megkezdheti működését a koppenhágai székhelyű GreenMobility, miután Antwerpen városa engedélyt adott egy kizárólag tisztán elektromos autókból álló autómegosztó flotta elindítására.

2020 tavaszától 350 villanyautó állhat majd szolgálatba a közel félmillió főt számláló település utcáin.

Dán elektromosautó-megosztó terjeszkedik Európában Fotó: GreenMobility

A városvezetés abban bízik, hogy a GreenMobility járművei csökkenteni tudják a saját autók használatát, megismertetik az elektromos meghajtás előnyeit a lakossággal, ezáltal pedig javul a helyiek életminősége. Az autók típusáról egyelőre nem közöltek semmit, ám minden bizonnyal Renault Zoékat vezethetnek majd a felhasználók. A dán cég ugyanis Koppenhágában, Aarhusban, Oslóban és Dublinban is ezt a modellt használja.

A közeljövőben Antwerpen után Gentben és Brüsszelben is megjelenhetnek a vállalat logóját viselő villanyautók. Mindeközben a GreenMobility Svédországra is szemet vetett, 2020 elején Malmőben és Göteborgban is elérhetővé válik a szolgáltatás, és 2-3 év alatt az előbbi városban 250-re, az utóbbiban 350-re emelkedhet a kibérelhető elektromos autóinak száma.

Neked ajánljuk
Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Új utakon hasznosulhatnak a plasztikpalackok Mindulle lecsapott Japánra, áradások, sárcsuszamlások jöhetnek Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét A közgazdasági szemléletnek át kell alakulnia
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam