2021. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megvan a pénz a napelemes autóra!

A  Sono Motorsnak egy olyan napelemes járgányt sikerült megalkotnia, amely bármikor „feltankolhat” egy másik, lemerülőben lévő villanyautót. Sokáig úgy tűnt, hogy befektetők hiányában nem tudják elkezdeni a sorozatgyártást, ám a csapat közösségi finanszírozási kampányba kezdett, és végül összejött az 50 millió euró. 

A Sono Sionnak egy 4,29 méter hosszú, illetve 1,83 méter széles, 650 literes csomagtartójú praktikus elektromos autót sikerült megalkotnia, melynek külsejét 248 napcella borítja. Ezek segítségével naponta mintegy 34 kilométernyi hatótávolság nyerhető úgymond teljesen ingyen – az autóról korábban itt írtunk bővebben. 

2019 végén még úgy tűnt, befektetők hiányában nem kerülhet sorozatgyártásba az áramot napelemmel termelő, az utastér levegőjét élő mohával tisztító autó. A csapat  azonban közösségi finanszírozási kampányba kezdett, 50 millió euró összegyűjtését tűzték ki célként az év végéig.

Forrás: Sono Motors/Youtube

Sajnos a pénz első körben nem jött össze, ezért a támogatókat megszavaztatták, hogy meghosszabbítsák-e a gyűjtést január 20-ig. A szavazók 94 százaléka a hosszabbításra voksolt.

A Sono Motors a Twitteren jelentette be, hogy a kért összeg ezúttal összejött:

Fotó: Sono Motors/Twitter
Neked ajánljuk
Idehaza is rekordot döntöttek az elektromos autók A Renault vezeti az európai villanyautók piacát Az Egyesült Királyságban is brillíroznak a villanyautók A metánkibocsátás vizsgálatával támogatja a klímavédelmi erőfeszítéseket a SpaceX 8 autó villámtölthető egyszerre a MOL Plugee balatonlellei töltőin
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam