2020. február 28., Elemér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megvan a pénz a napelemes autóra!

A  Sono Motorsnak egy olyan napelemes járgányt sikerült megalkotnia, amely bármikor „feltankolhat” egy másik, lemerülőben lévő villanyautót. Sokáig úgy tűnt, hogy befektetők hiányában nem tudják elkezdeni a sorozatgyártást, ám a csapat közösségi finanszírozási kampányba kezdett, és végül összejött az 50 millió euró. 

A Sono Sionnak egy 4,29 méter hosszú, illetve 1,83 méter széles, 650 literes csomagtartójú praktikus elektromos autót sikerült megalkotnia, melynek külsejét 248 napcella borítja. Ezek segítségével naponta mintegy 34 kilométernyi hatótávolság nyerhető úgymond teljesen ingyen – az autóról korábban itt írtunk bővebben. 

2019 végén még úgy tűnt, befektetők hiányában nem kerülhet sorozatgyártásba az áramot napelemmel termelő, az utastér levegőjét élő mohával tisztító autó. A csapat  azonban közösségi finanszírozási kampányba kezdett, 50 millió euró összegyűjtését tűzték ki célként az év végéig.

Forrás: Sono Motors/Youtube

Sajnos a pénz első körben nem jött össze, ezért a támogatókat megszavaztatták, hogy meghosszabbítsák-e a gyűjtést január 20-ig. A szavazók 94 százaléka a hosszabbításra voksolt.

A Sono Motors a Twitteren jelentette be, hogy a kért összeg ezúttal összejött:

Fotó: Sono Motors/Twitter
Neked ajánljuk
1000 lóerővel és LeBron Jamesszel mutatkozott be az elektromos Hummer 249 villanyautót osztanak szét a hazai kórházak között Egy nő úgy döntött, hogy a Teslája lesz az otthona Biztató eredményeket hozott a drogériákat cselekvésre buzdító petíció Így nézne ki a jövő villanyautója?
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam