2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megvan a pénz a napelemes autóra!

A  Sono Motorsnak egy olyan napelemes járgányt sikerült megalkotnia, amely bármikor „feltankolhat” egy másik, lemerülőben lévő villanyautót. Sokáig úgy tűnt, hogy befektetők hiányában nem tudják elkezdeni a sorozatgyártást, ám a csapat közösségi finanszírozási kampányba kezdett, és végül összejött az 50 millió euró. 

A Sono Sionnak egy 4,29 méter hosszú, illetve 1,83 méter széles, 650 literes csomagtartójú praktikus elektromos autót sikerült megalkotnia, melynek külsejét 248 napcella borítja. Ezek segítségével naponta mintegy 34 kilométernyi hatótávolság nyerhető úgymond teljesen ingyen – az autóról korábban itt írtunk bővebben. 

2019 végén még úgy tűnt, befektetők hiányában nem kerülhet sorozatgyártásba az áramot napelemmel termelő, az utastér levegőjét élő mohával tisztító autó. A csapat  azonban közösségi finanszírozási kampányba kezdett, 50 millió euró összegyűjtését tűzték ki célként az év végéig.

Forrás: Sono Motors/Youtube

Sajnos a pénz első körben nem jött össze, ezért a támogatókat megszavaztatták, hogy meghosszabbítsák-e a gyűjtést január 20-ig. A szavazók 94 százaléka a hosszabbításra voksolt.

A Sono Motors a Twitteren jelentette be, hogy a kért összeg ezúttal összejött:

Fotó: Sono Motors/Twitter
Neked ajánljuk
2030-ra akár az összes autóeladás 60 százalékát is kitehetik az elektromos autók 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet Jó hírek a természetes vizek szerelmeseinek
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam