2021. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagy keletjük van a Renault villanyautóinak is

Egyre nagyobb a kereslet az elektromos autók iránt – ez a többi között a folyamatosan bővülő kínálatnak is köszönhető. A Reanult-nak például 2019-ben sikerült eladási rekordot döntenie a villanymodelljei értékesítésével.

A Renault tavaly összesen 62 447 darab elektromos modellt értékesített világszerte, ami jóval meghaladja a 2017-es 36 300 és a 2018-as 49 300-as számokat.

 Ezzel elég komolyan előreléptek a piacon a tisztán elektromos modelljeikkel.

A Renault e-autó-eladásainak nagy részét a tisztán elektromos Zoe adta, melyből 48 269 darabot értékesítettek 2019-ben. Majd a Kangoo Z.E.-ből fogyott a legtöbb, összesen 10 349 darab. Majd a City K-ZE következett a sorban a maga 2658 darab eladott példányával a kínai piacon – sajtóinformációk szerint hamarosan az európai piacra is megérkezik a kedvező áru modell.

A Renault Zoe igen kelendő volt tavaly  Fotó: Renault

„A csoport eladásai az utolsó negyedévben jelentősen megnőttek, hála annak, hogy új modelljeink kulcsfontosságúak az olyan piacon, mint Európa, Oroszország vagy India” – fogalmazott Oliver Murguet, a Renault ügyvezető elnökhelyettese, aki azt is elárulta, hogy „2020-ban az új Clio és az új Captur már egész évben profitot fog termelni, csakúgy, mint a felpörgetett elektromos hadjáratunk, melynek első példánya az új Zoe és a hamarosan bemutatásra kerülő Twingo Z.E.”

Neked ajánljuk
Új stratégiával készül a Renault A Renault vezeti az európai villanyautók piacát Különleges városi cirkáló a Renault-tól A metánkibocsátás vizsgálatával támogatja a klímavédelmi erőfeszítéseket a SpaceX 8 autó villámtölthető egyszerre a MOL Plugee balatonlellei töltőin
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam