2022. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Londonban nagyon megéri elektromos járműre váltani

Megduplázza az öreg hagyományos meghajtású kisteherautók leadásáért járó roncsprémiumot London polgármestere. A támogatás célja, hogy segítsék a brit főváros ultraalacsony kibocsátású területén (ULEZ) működő kisvállalkozásokat az  emissziómentes szállításra való átállásra. 

A 7000 fontos támogatásra azok a cégek számíthatnak, amelyek az ULEZ szabályait nem teljesítő, Euro 6 szabványnál korábbi dízeles kisteherautótól szabadulnának meg, sőt, egy nulla károsanyag-kibocsátással működő új jármű vásárlása esetén további 2500 fontot ad az önkormányzat az üzemeltetési költségekre. 

Rengeteg támogatás jár azoknak a vállalkozásoknak, amelyek emissziómentesen szeretnének járművet használni Fotó:Flickr

„A piszkos levegőnk egy nemzeti egészségügyi válság, amely évente több ezer korai halálesethez járul hozzá.

Habár az olyan határozott intézkedések, mint például az ultra alacsony kibocsátású zónánk, kezd változtatni a helyzeten Londonban, azt is szeretnék biztosítani, hogy a környezetbarát járművekre váltó vállalkozások megkapják a szükséges segítséget, függetlenül attól, hogy kisteherautót, kamiont vagy buszt tartanak fenn. Miközben mi minden tőlünk telhetőt megteszünk a fővárosban, a kormányra is szükségünk van, hogy ugyanekkora ambícióval tevékenykedjen, és támogasson egy nemzeti roncsprémium-sémát, és segítse mindazokat a kisvállalkozásokat, melyek helyesen akarnak cselekedni, és tisztább szállítási módra állnak át szerte az Egyesült Királyságban” – mondta Sadiq Khan főpolgármester.

Neked ajánljuk
Tornádókkal kísért hózáporok Görögországban Hol tart az EU, és hol Magyarország a megújulók terén? Olajszennyeződésből mentik a perui partvidék tengeri madarait (videóval) Hamarosan új jegytípusok érkeznek a BKK mobiljegy-applikációjába A tervező, aki szőttesekkel mesél az erdőről
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam