2021. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bécs tovább zöldítené a városi közlekedést

Bécs számára is fontos a közlekedésből származó káranyag-kibocsátás csökkentése. Az osztrák fővárosban ezért februártól támogatják azokat a cégeket, amelyek villamos motorral felszerelt teherkerékpárt vásárolnak, illetve várhatóan a lakossággal együttműködve új, megosztáson alapuló közlekedési formákat fognak kidolgozni. 

Bécs klímavédelmi céljainak egyike a szén-dioxid-mentes elektromos mobilitás népszerűsítése. A jövőben a városi közlekedési eszközök fejlesztésénél a zöldáram felhasználására törekednek, a városi környezet ugyanis nagyszerű lehetőségeket kínál az elektromos mobilitás hatékony kihasználására. 

Bécs 2017-ben összesen 300 000 euróval támogatta az e-teherkerékpárok vásárlását. Különösen a szülők vették igénybe a támogatást, mivel így gyorsan és biztonságosan tudják szállítani a gyermekeiket. A következő két évben csak vállalatok, szervezetek és egyesületek jogosultak a támogatásra. 2021-ig Bécs 800 000 eurós keretet biztosít számukra.

Bécs tovább zöldítené a közlekedést  Fotó: Pixabay


A rövid szállítási utaknál hatékonyan alkalmazhatók a környezetbarát elektromos teherbringák, melyek enyhítik a forgalmat.

A 40 kg teherbírású e-teherbiciklik vásárlását 2000 euróval, míg a 100 kg vagy annál nagyobb teherbírású járműveket 4000 euróval támogatják 2021 végéig. 

Bécs második támogatási programjának célja a lakóövezetekben a megosztáson alapuló közlekedés előmozdítása, melyre 2 millió eurót bocsátanak rendelkezésre.

Neked ajánljuk
Már tesztelik az Amazon elektromos furgonját Idehaza is rekordot döntöttek az elektromos autók Ismét a miskolci adventi villamos lett Európa legszebbje Online kérdőívvel vizsgálja a magyarok klímához való viszonyát az ELTE Budafok-Tétényben kisütöttek egy jó megoldást a konyhai hulladék hasznosítására
Tovább a forrásra: mixonline.hu
Vissza
Hírfolyam