2020. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Svédország is betilthatja a hagyományos autók forgalmazását

Eddig 13 ország jelentette be, hogy szeretné betiltani a hagyományos, benzin- vagy dízelmotorral hajtott autók forgalmazását. A tiltást már bejelentő országok között szerepel például Kína, Costa Rica, az Egyesült Királyság, Izrael és Franciaország is – most Svédország is hasonló döntésre juthat. 

Svédországban a tiltás tervezett időpontját még nem jelentették be, azonban felállítottak egy bizottságot, melynek feladata javaslatot tenni arra vonatkozóan, hogy mikor és hogyan szüntessék meg fokozatosan a fosszilis üzemanyaggal hajtott autók, esetleg a fosszilis üzemanyagok értékesítését.

A bizottság egy évet kapott a feltételek meghatározására, azaz 2021. február elsején nagy valószínűséggel megtudhatjuk, mennyi idejük van hátra Svédországban a hagyományos autóknak. A bizottság másik feladata egy teljes Európai Unióra vonatkozó hasonló terv kidolgozása is. 

Svédországban is komolyan veszik az emissziómentes közlekedést Fotó: Pixabay 

„Svédország lesz a világ első fosszilismentes nemzete.

A közlekedési ágazat Svédországban az üvegházhatásúgáz-kibocsátás egyharmadáért felelős, ezért jelentős szerepet játszik az éghajlatváltozásban” – nyilatkozta Per Bolund svéd miniszter.

Neked ajánljuk
Az amerikaiak zömét kevésbé érdekli a közlekedés károsanyag-kibocsátása Egyetlen töltéssel akár 500 kilométert is elmehetnek a DAF villanykamionjai Osló jó úton halad a klímasemlegesség eléréséhez Nem elégségesek az unió klímavédelmi erőfeszítései? Távoli példa bizonyítja: egy jól megtervezett otthon a természettel és a lakók igényeivel is összhangban lehet
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam