2021. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Svédország is betilthatja a hagyományos autók forgalmazását

Eddig 13 ország jelentette be, hogy szeretné betiltani a hagyományos, benzin- vagy dízelmotorral hajtott autók forgalmazását. A tiltást már bejelentő országok között szerepel például Kína, Costa Rica, az Egyesült Királyság, Izrael és Franciaország is – most Svédország is hasonló döntésre juthat. 

Svédországban a tiltás tervezett időpontját még nem jelentették be, azonban felállítottak egy bizottságot, melynek feladata javaslatot tenni arra vonatkozóan, hogy mikor és hogyan szüntessék meg fokozatosan a fosszilis üzemanyaggal hajtott autók, esetleg a fosszilis üzemanyagok értékesítését.

A bizottság egy évet kapott a feltételek meghatározására, azaz 2021. február elsején nagy valószínűséggel megtudhatjuk, mennyi idejük van hátra Svédországban a hagyományos autóknak. A bizottság másik feladata egy teljes Európai Unióra vonatkozó hasonló terv kidolgozása is. 

Svédországban is komolyan veszik az emissziómentes közlekedést Fotó: Pixabay 

„Svédország lesz a világ első fosszilismentes nemzete.

A közlekedési ágazat Svédországban az üvegházhatásúgáz-kibocsátás egyharmadáért felelős, ezért jelentős szerepet játszik az éghajlatváltozásban” – nyilatkozta Per Bolund svéd miniszter.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás gyorsíthatja fel a vonatközlekedés fejlődését Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Évente két méterrel csökken egy svéd hegycsúcs a gleccserolvadás miatt Három év alatt harminc százalékkal csökkent a koalák száma Húsz helyszínnel nőtt a bioszféra-rezervátumok hálózata
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam