2020. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

New York elektromosra cseréli minden járművét 20 év alatt

New York is felveszi a kesztyűt a klímaváltozás ellen. A metropolisz polgármestere, Bill de Blasio ugyanis nemrég aláírt egy végrehajtási rendeletet, amely szerint a következő 20 évben minden városi üzemeltetésű járművet elektromosra cserélnek. 

„Az éghajlatváltozási válság kezelése érdekében New York Citynek le kell állítani a fosszilis tüzelőanyagok égetését, és mindent elektromosítanunk kell. Ezért

2040-ig a teljes flottánkat átállítjuk elektromosra, ami egyenértékű azzal, mintha 750 000 szennyező autót  távolítanánk el az utcákról”

– jelentette be Bill de Blasio, New York City polgármestere.

Jelenleg a város flottájában 25 104 közúti jármű található, melyek közül 2144 elektromos a Daily News információ szerint (nem egyértelmű, hogy ez a szám tartalmazza-e a hibrideket). A város már 2018-ban bejelentette, hogy a tömegközlekedésben használt buszokat 2040-ig villamosítják, amihez 2019-ben már vásároltak is 15 db New Flyer Xcelsior CHARGE elektromos buszt.

Az eddigi tapasztalatok pozitívak, ugyanis az elektromos autók vásárlása jelentős megtakarítást eredményezett a város számára a karbantartási költségekben, még a gáz-, hibrid és konnektoros hibrid üzemű járművekkel összehasonlítva is. 

Forrás: Caitsith810/Youtube
Neked ajánljuk
2020-ban eddig ezek a gyártók értékesítették a legtöbb villanyautót Nagy-Britannia is nemet mond a belső égésű motorokra Már lehet pályázni az elektromoskerékpár-vásárlás támogatására Az Európai Központi Banknál is érik a zöldfordulat, de ennek nem mindenki örül A világon elsőként engedélyezték mesterséges csirkehús értékesítését Szingapúrban
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam