Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 31., Árpád
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Itt a Nikola válasza a Tesla Cybertruckra

Vegyes fogadtatása volt a Tesla legújabb reménységének, melynek híre hamar bejárta a nagyvilágot. Persze, a konkurenciaharc is elindult: a Nikola Motors sem tudta szó nélkül hagyni a Cybertruckot, és a Twitteren keresztül egy saját formatervet ajánlott fel Musknak.

A Nikola Motors alapítója egyike volt azoknak a mókamestereknek, akik nem tudták szó nélkül hagyni az elektromos pick-up egyszerű dizájnját: a startup egy saját formatervet is felajánlott Elon Musknak Twitteren, mondván, az elsősorban hidrogénes kamionokkal foglalkozó csapat úgysem fogja soha megépíteni.

Nem tartotta magát sokáig ehhez az állásponthoz a

Nikola, a minap ugyanis  bemutatta a Badger koncepciót, ami néhány stíluselem átdolgozásával gyakorlatilag ugyanarra a tervre épül, amivel a Cybertruckot akarta „megmenteni”.

A Badger igencsak mutatós specifikációkat ígér, amikre szüksége is van az egyre bővülő felhozatalban. A hatótávja 600 mérföld, itt azonban van egy kis csavar, merthogy tisztán elektromos módban 300 mérföldet megy el, a másik 300 mérföldhöz szükséges energiát pedig egy hidrogéntartályból nyeri. 

Az ötüléses pick-up 2,9 másodperc alatt gyorsul fel 60 mérföld/órára, csúcsteljesítménye 906 lóerő, és akár 3600 tonnánál is többet tud vontatni Fotó: Nikola

A Badger egyelőre csupán egy koncepció, amiből bizonyára működő prototípus sincs, mert csak látványterveket mutatott a Nikola. Állítólag a szeptemberi Nikola World eseményen teljesen lehull a lepel az autóról, és az előrendelés is ekkor kezdődik.

Neked ajánljuk
Közel 8 millió villanyautó van már az utakon Amerikában tarol a Tesla Cybertruck Óriási Tesla erőmű épül Kaliforniában Valószínűleg az „évszázad legrosszabb éve volt” a tavalyi Ausztráliában Innovatív eszközök napelemekhez
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam