2020. június 6., Cintia, Norbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Schneider Electric a teljes autóflottáját emissziómentesre cseréli

A Schneider Electric is csatlakozott a The Climate Group EV100 globális kezdeményezéséhez, melyben vállalja, hogy 2030-ig a teljes vállalati autóflottáját kibocsátásmentesre cseréli: ez nem kevesebb mint 14 000 járművet jelent több mint 50 országban.

A klímavédő szervezet másik két kezdeményezéséhez a Schneider Electric már 2017-ben csatlakozott: az EP100-ban beleegyezett, hogy 2030-ra duplájára növeli minden egységnyi elfogyasztott energia gazdasági teljesítményét a 2005-ös évihez képest, az RE100 során pedig kizárólag megújuló forrásból származó energia használatát tűzte ki célul a következő évtizedtől kezdődően.

A The Climate Group EV100-ról szóló éves beszámolója szerint, az eddig csatlakozott több mint

60 vállalat ígéreteiknek megfelelően 2030-ig összesen több mint 2,5 millió zérókibocsátású autót küld majd az utakra, közel 11 széntüzelésű erőmű éves emissziójával megegyező egyenértékű szén-dioxidtól megmentve a légkört.

14 000 autóját cseréli elektromosra a Schneider Electric Fotó: Wikimedia

A 2020 EV100 Progress and Insights Annual Reportban foglaltak szerint a legelhivatottabb cégek ez idáig 80 000 villanyautóval és majdnem 10 000 töltőponttal járultak hozzá vállalásaik teljesítéséhez.

Az elektromos közlekedésre való átállás a Schneider Electricnél sem csupán az autók lecseréléséből fog állni, hanem a legfontosabb irodák és gyárak töltőinfrastruktúrájának fejlesztéséből is. Néhány helyszínen a vállalat a saját innovatív mikrogrid technológiáit és új energiamenedzsment-rendszereket is bemutat.

Neked ajánljuk
A koronavírus padlóra küldte az USA szén-dioxid-kibocsátását A Fiat szerint az új 500e lesz a „városi” Tesla Mi a legjobb, amit egyénként tehetünk a klímaváltozás ellen? Fordító önkéntesek segítik a koraszülött-ellátást járványhelyzetben Különleges kétfejű kígyót találtak Indiában (videókkal)
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam