2020. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Schneider Electric a teljes autóflottáját emissziómentesre cseréli

A Schneider Electric is csatlakozott a The Climate Group EV100 globális kezdeményezéséhez, melyben vállalja, hogy 2030-ig a teljes vállalati autóflottáját kibocsátásmentesre cseréli: ez nem kevesebb mint 14 000 járművet jelent több mint 50 országban.

A klímavédő szervezet másik két kezdeményezéséhez a Schneider Electric már 2017-ben csatlakozott: az EP100-ban beleegyezett, hogy 2030-ra duplájára növeli minden egységnyi elfogyasztott energia gazdasági teljesítményét a 2005-ös évihez képest, az RE100 során pedig kizárólag megújuló forrásból származó energia használatát tűzte ki célul a következő évtizedtől kezdődően.

A The Climate Group EV100-ról szóló éves beszámolója szerint, az eddig csatlakozott több mint

60 vállalat ígéreteiknek megfelelően 2030-ig összesen több mint 2,5 millió zérókibocsátású autót küld majd az utakra, közel 11 széntüzelésű erőmű éves emissziójával megegyező egyenértékű szén-dioxidtól megmentve a légkört.

14 000 autóját cseréli elektromosra a Schneider Electric Fotó: Wikimedia

A 2020 EV100 Progress and Insights Annual Reportban foglaltak szerint a legelhivatottabb cégek ez idáig 80 000 villanyautóval és majdnem 10 000 töltőponttal járultak hozzá vállalásaik teljesítéséhez.

Az elektromos közlekedésre való átállás a Schneider Electricnél sem csupán az autók lecseréléséből fog állni, hanem a legfontosabb irodák és gyárak töltőinfrastruktúrájának fejlesztéséből is. Néhány helyszínen a vállalat a saját innovatív mikrogrid technológiáit és új energiamenedzsment-rendszereket is bemutat.

Neked ajánljuk
2020-ban eddig ezek a gyártók értékesítették a legtöbb villanyautót Nagy-Britannia is nemet mond a belső égésű motorokra Már lehet pályázni az elektromoskerékpár-vásárlás támogatására Önkéntes egyetemisták járvány idején Az Audi is eurómilliárdokat költ az elektromobilitásra
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam