2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Íme az első elektromos Dacia

A román autógyártó bemutatta újdonságát, a Dacia Springet. Az elektromos SUV még tanulmánynak tekinthető, de nem sok választja el a végleges sorozatgyártott változattól. 

A Renault tavaly megemlítette, hogy 2020-ban tervezik elindítani a teljesen elektromos Renault Twingo gyártását, és később, 2021–2022-ben pedig érkezni fog a teljesen elektromos Dacia is. Az eredeti híresztelések arról szóltak, hogy a Dacia Duster fog kapni egy elektromos változatot, most viszont biztosra vehető, hogy egy teljesen új autóval készül a Renault.

A gyártó csak „Dacia Urban City car” néven hivatkozik az új elektromos autóra. A kompakt méretű SUV elsősorban városi használatra készül, a futurisztikus megjelenésnek köszönhetően pedig a célközönség a fiatalabb korosztály. Az autó elöl-hátul LED-fényszórókat kapott, a hátsó lámpákon látható dupla nyilas grafika pedig hamarosan más modelleken is visszaköszönhet. Elölről nézve a Dacia Spring több közös stílusjegyet is felvonultat a kínai piacon már jelen lévő Renault City K-ZE-vel.

Fotó: Dacia

A Dacia egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy pontosan mekkora elektromos motor és akkumulátor került a Springbe, de az biztos, hogy WLTP szerint 200 kilométert tud majd megtenni egyetlen feltöltéssel.

Az ötajtós és négyüléses kivitelben készülő elektromos modell már 2021-ben megérkezhet a piacra. Az ecars.hu információja szerint a villanyautó ára 15 ezer euró, nagyjából 5 millió forint körül alakulhat.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam