2021. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Amszterdamban felvillanyozzák a városi hajózást

Nemcsak a szárazföldön, hanem a vizeken is egyre nagyobb teret nyernek magunknak az emissziómentes járművek. Amszterdamban például 2025-re minden turistahajó csendes és füstmentes lesz.

A város zöld párti polgármestere, Femke Halsema kezdeményezésére Amszterdam 2025-re a csatornarendszerbe nem enged be többé üzleti céllal működtetett dízelmotoros hajókat.

A rendszeresen a csatornákon cirkáló 550 kirándulóhajó 75 százaléka már most is emissziómentes elektromos jármű. 

Fotó: Pixabay

A folyamatnak új lökést adhat, hogy a jövő év végéig a tervek szerint száz, a vízről elérhető töltőpontot üzemelnek be a városban, de már elindult egy innovatív mobil vízi töltő is, a tárolható és szállítható megújuló energiával foglalkozó Skoon Energy, amely tulajdonképpen egy óriási, zöld vízen lebegő akkumulátor.

Neked ajánljuk
Már tesztelik az Amazon elektromos furgonját Idehaza is rekordot döntöttek az elektromos autók Az elefántok pusztulásáról tanúskodik egy több száz éve elsüllyedt hajó rakománya Online kérdőívvel vizsgálja a magyarok klímához való viszonyát az ELTE Budafok-Tétényben kisütöttek egy jó megoldást a konyhai hulladék hasznosítására
Tovább a forrásra: raketa.hu
Vissza
Hírfolyam