2020. október 31., Farkas
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nissan: a villanyautók rengeteget segítenek a klímaváltozás elleni harcban

2010-es premierje óta 460 000 darab Nissan Leaf talált gazdára. A 10. évforduló alkalmából a Nissan megosztott néhány statisztikai adatot arról, hogy mennyit segítenek az elektromos autók a klímaváltozás elleni harcban.

A Nissan számai szerint, melyek több mint 460 000 autó adatgyűjtésén alapulnak,

egy elektromos autó minden évben 4,6 tonna üvegházhatású gáztól kíméli meg a légkört, amely egyenértékű 209 fa ültetésével.

A halálesetek 9 százaléka kapcsolatba hozható a levegőszennyezéssel, így ez az 5. leggyakoribb halálozási ok, tehát egyértelmű, hogy tennünk kell ellene.

Fotó: Nissan

A teljes Nissan-flotta évenként körülbelül 2,1 millió tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást. A Nissan Leaf példányaival 2010-től több mint 13 milliárd kilométert tettek meg a tulajdonosok, amivel 33 800 alkalommal juthattak volna el a Holdra.

A Nissan számára az adatok megerősítették, hogy az elektromos autóra váltás hatékony megoldás a közvetlen légszennyezés elleni küzdelemben.

Neked ajánljuk
Katasztrófákra készül a Nissan villanyautója Villanybuszt tesztel a Volán Rekordmeleg szeptember van mögöttünk „Lábnyom” – Részvételi társasjáték fiataloknak Fontos változások a kozmetikumok körül
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam