2020. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint villanykút

Saját szolgáltatóközponttal és villanyautós edukációs centrummal ellátott elektromos töltőállomásokból létesít hálózatot a brit Gridserve. Idén nyáron az első ilyen létesítmény az Essex megyei Braintree közelében, az A131-es autópálya mellett nyithatja meg kapuit.

A két és fél hektáros területen összesen 24 elektromos meghajtású jármű tud majd egyszerre töltődni, a villámtöltők pedig akár 350 kW-os teljesítményre is képesek lesznek.

A villanykút egy része napelemes tetővel lesz fedve, míg az áramellátást külön napelemfarm, valamint energiatároló berendezések is segítik.

A töltés ideje alatt az autósok a szolgáltatóközpont wifivel ellátott pihenőjében tölthetik el az idejüket, beülhetnek a kávézóba, vagy bevásárolhatnak a szupermarketben, attól függően, hogy mennyi időre van szüksége a járművüknek a feltöltődéshez.

Forrás: Gridserve

Az Electric Forecourts névre keresztelt töltőállomásokon villanyautós oktatóközpont is épül, ahol a látogatók naprakész információkat kaphatnak az elektromos autókról, tesztvezetésre vihetik őket, vagy szakszerű tanácsadás mellett kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb modellt. A program elsősorban a hibridek tulajdonosait támogathatja a tisztán villanyosra való váltásban.

A legforgalmasabb utak és közlekedési csomópontok mellé tervezett 100 helyszínből álló hálózat akár öt éven belül teljesen elkészülhet, és a villanyautósok minden igényét kielégítő szolgáltatásokkal az Egyesült Királyság, de talán az egész világ legfejlettebb töltőállomásait nyithatja meg.

Neked ajánljuk
Videó: így készülnek a Teslák Idehaza 4 nap alatt elkapkodták a Volkswagen e-UP-ot Kitalálja, hogy melyik modell vezeti a Porsche eladási listáját? Nem elégségesek az unió klímavédelmi erőfeszítései? Távoli példa bizonyítja: egy jól megtervezett otthon a természettel és a lakók igényeivel is összhangban lehet
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam