2021. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sebességkorlátozás Hollandiában

Hollandiában az egy főre eső nitrogénkibocsátás az EU átlagértékének négyszerese, így kiemelten fontos lépéseket tenni a nitrogénszennyezés visszaszorítására. Ezért is döntöttek úgy, hogy az országban sebességkorlátozásokat vezetnek be. 

Hollandiában arra hívták fel a járművezetők figyelmét, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet a kihelyezett táblákra, ugyanis a korlátozások az új jelzőtáblák kihelyezését követően azonnal érvénybe lépnek.

Elmondták azt is, hogy a holland szabályok szerint az autópályák jelzőtábláin gyakran különböző nap- vagy időszakokra vonatkozó, kiegészítő táblákat helyezhetnek el, amelyek éjszaka nagyobb sebességű haladást tesznek lehetővé.

Legjellemzőbb a sebességkorlátozás este 18 óra és reggel 7 óra közötti feloldása, ekkor a legnagyobb megengedett sebesség 130 kilométer óránként.

Fotó: Pixabay

A holland kormányt tavaly májusban bírósági határozat kényszerítette építési munkák ezreinek leállítására vagy szüneteltetésére, mivel az ország évek óta túllépi az Európai Unió nitrogénkibocsátási határértékeit.

Mark Rutte miniszterelnök novemberben jelentette be, hogy az ország az autóforgalom, valamint az általa okozott károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében országos sebességkorlátozást vezet be. A döntést az indokolta, hogy a levegőben található nitrogén-oxidok elsősorban az autókból, teherautókból és az építőiparban használt nehéz dízelüzemű haszongépjárművekből származnak.

Neked ajánljuk
Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Mostantól szűrőrendszer tisztítja meg a Dunába folyó csapadékvizet Újabb felmérést készít az élelmiszer-hulladékról a Nébih A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam