2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sebességkorlátozás Hollandiában

Hollandiában az egy főre eső nitrogénkibocsátás az EU átlagértékének négyszerese, így kiemelten fontos lépéseket tenni a nitrogénszennyezés visszaszorítására. Ezért is döntöttek úgy, hogy az országban sebességkorlátozásokat vezetnek be. 

Hollandiában arra hívták fel a járművezetők figyelmét, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet a kihelyezett táblákra, ugyanis a korlátozások az új jelzőtáblák kihelyezését követően azonnal érvénybe lépnek.

Elmondták azt is, hogy a holland szabályok szerint az autópályák jelzőtábláin gyakran különböző nap- vagy időszakokra vonatkozó, kiegészítő táblákat helyezhetnek el, amelyek éjszaka nagyobb sebességű haladást tesznek lehetővé.

Legjellemzőbb a sebességkorlátozás este 18 óra és reggel 7 óra közötti feloldása, ekkor a legnagyobb megengedett sebesség 130 kilométer óránként.

Fotó: Pixabay

A holland kormányt tavaly májusban bírósági határozat kényszerítette építési munkák ezreinek leállítására vagy szüneteltetésére, mivel az ország évek óta túllépi az Európai Unió nitrogénkibocsátási határértékeit.

Mark Rutte miniszterelnök novemberben jelentette be, hogy az ország az autóforgalom, valamint az általa okozott károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében országos sebességkorlátozást vezet be. A döntést az indokolta, hogy a levegőben található nitrogén-oxidok elsősorban az autókból, teherautókból és az építőiparban használt nehéz dízelüzemű haszongépjárművekből származnak.

Neked ajánljuk
Újabb lépés a zöldebb, élhetőbb, egészségesebb Párizsért A Greenpeace 45 ezer aláírást gyűjtött, a régi dízelautók kitiltását kérik Napelemekből álló kísérleti kerékpárútszakaszt adtak át Hollandiában Borsod-Abaúj-Zemplén megye: javították az ivóvíz minőségét Az Ivindo Nemzeti Park is kinccsé vált
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam