2021. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Volvo már a vonatokat is bevetette az emissziócsökkentés érdekében

A Volvo a napokban jelentette be, hogy jelentős lépést tesz az autók gyártása során bekövetkező környezetszennyezés csökkentésére: teherautók helyett vonattal fogják szállítani a személyautókat a gyáregységek és az újautó-lerakatok között. Ezzel a logisztikai tevékenység szén-dioxid-kibocsátását tudják csökkenteni.

A Volvo elsősorban Európában törekszik az új autók szállítását vasútra terelni, így például a Belgiumban, Gentben lévő gyáregység és egy észak-olaszországi depó közötti útvonalon vasúti szállítást választva a kamionok helyett

közel 75 százalékkal csökkent a szállítás szén-dioxid-kibocsátása.

Fotó: Volvo

A kezdeményezés a Volvo Cars idén bemutatott éghajlatváltozás elleni cselekvési tervének része, amely szerint a vállalat 2018 és 2025 között 40 százalékkal csökkenti az egy autóra vonatkozó emisszióját, 2040-re pedig klímafüggetlen vállalattá szeretnének válni.

Neked ajánljuk
Zöldzónákat hozna létre a Volvo Svédországban Már tesztelik az Amazon elektromos furgonját Triplázik a Volvo Elrendelte Biden az Egyesült Államok párizsi klímaegyezményhez való visszatérését Mitől lehet kisebb az online kereskedelem klímalábnyoma?
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam