2020. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Felvillanyozzák a 7-es BMW-t

Tisztán elektromos változatban is elérhető lesz a BMW 7-es sorozatának következő generációja – jelentette be Oliver Zipse vezérigazgató a márka éves sajtótájékoztatóján.

A villanyos verzió nem kap dedikált padlólemezt, a prémiumszedán valamennyi darabja meghajtástól függetlenül ugyanarra a platformra épül. Műszaki jellemzőket egyelőre nem árult el a BMW, ám az iX3-hoz, i4-hez és az iNEXT-hez hasonlóan

az elektromos 7-es széria is már a gyártó ötödik generációs eDrive-rendszerét kapja, így a villanymotor megépítése többé már nem jár ritkaföldfémek felhasználásával.

Nemhivatalos források szerint a villanyautó piaci bevezetése 2022-ben várható, és a 7-es sorozat elektromosítása központi szerepet tölt be Oliver Zipse stratégiájában, aki megvalósítja a vállalat azon elképzelését, miszerint a jövőben bármilyen modellbe bármilyen hajtáslánc-technológia könnyedén beszerelhető lesz. 

A nemrég megújult 745Le xDrive plug-in hibridben Fotó: BMW
Neked ajánljuk
A Vatikán is tisztán elektromosra cseréli flottáját Villanyautóival hódítaná meg Kínát a Volkswagen Guinness-rekorder lett a világ leggyorsabb elektromos fagyisautója Az EU üvegházhatásúgáz-kibocsátása az elmúlt három évtizedben mért legalacsonyabb szintre csökkent 2019-ben A Hyundai leállítja a benzines és dízeles modelljei forgalmazását Norvégiában
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam