2020. november 25., Katalin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Három új villanyautó várható a Jaguar Land Rovertől

Hamarosan nagyszabású elektromos offenzívát indíthat el a Jaguar Land Rover, melynek során a történelmi Castle Bromwich autógyárban három új tisztán elektromos modell termelése is megkezdődik még 2021 vége előtt. 

Sajtóértesülések szerint a brit vállalat egy egymilliárd font értékű beruházásból valósítja meg ennek, valamint a solihulli létesítményének átalakítását, mindkettőt alkalmassá téve az új Modular Longitudinal Architecture (MLA) padlólemezes járművek gyártására, ám a cég belső forrásai szerint csak az előbbiben készülnek majd zérókibocsátású modellek.

A Jaguar következő villanyautója a palettáról kivonuló, hagyományos meghajtású XJ luxusszedán tisztán elektromos utódja lesz. Nem kell sokat várni a teljes leleplezésre, állítólag még ebben az évben sor kerül az elektromos XJ premierjére.

Jaguar XJ Fotó: Jaguar

A Castle Bromwich gyártósorának második elektromos terméke a nagy méretű J-Pace SUV tisztán elektromos változata lesz, ami tulajdonképpen nem más, mint az XJ szedán sportterepjáró-kialakítású testvére. Mindkét Jaguar az MLA padlólemezre épül. Az indiai tulajdonban lévő JLR konszern harmadik és legtitokzatosabb új villanyautóját Road Rover néven emlegeti a sajtó, amiből kikövetkeztethető, hogy valószínűleg a Land Rover emblémája lesz rajta a 2021-es megjelenésekor, és egyben a márka első terméke lesz belső égésű motor nélkül.

Neked ajánljuk
A Vatikán is tisztán elektromosra cseréli flottáját Villanyautóival hódítaná meg Kínát a Volkswagen Guinness-rekorder lett a világ leggyorsabb elektromos fagyisautója Óriási árvíz tombol Dél-Olaszországban Decemberben piacra dobhatják a világ egyik legolcsóbb villanyautóját
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam