2020. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Drasztikusan csökkent az autóforgalom Budapesten

A Waze navigációs alkalmazás valós idejű statisztikái szerint jelentősen csökkent Budapest autóforgalma. Az applikáció csak a felhasználói szokásairól tud beszámolni, de tekintettel arra, hogy egy átlagos hétköznapon csúcsidőben 18 ezernél is több felhasználójuk szokott egyszerre az utakon lenni, trendekre lehet következtetni.

A Waze adatai szerint a fővárosban március 12. óta tapasztalható forgalomcsökkenés. Aznap az előző napihoz képest 2500-zal kevesebb Waze-felhasználó közlekedett csúcsidőben, mint az előtte levő napon. Március 12. csütörtök volt, vagyis a szokottnál egy nappal korábban, és nagyobb mértékben esett vissza a forgalom. Ezt másnap, pénteken újabb 3500-as esés követte, majd március 16-án, hétfőn már csak 12 000 Waze-felhasználó közlekedett a csúcsidőszakban, ez a normális mennyiségnek már csak a hatvan százaléka volt.

Fotó: Waze Stats

Azóta még drasztikusabb a visszaesés. A múlt kedd óta még a 9000-et sem érte el a csúcsidőben közlekedő Waze-felhasználók száma, a héten pedig hétfőn már csak 6000,

kedden pedig mindössze 5500 Waze-felhasználó közlekedett csúcsidőben a főváros útjain.

Ez kevesebb, mint a járványt megelőző időszak átlagos vasárnapi forgalma, amikor átlag 8000 Waze-felhasználó szokott csúcsidőben vezetni.

Neked ajánljuk
2020-ban eddig ezek a gyártók értékesítették a legtöbb villanyautót Nagy-Britannia is nemet mond a belső égésű motorokra Hároméves lett Arun, a budapesti állatkert kiselefántja (képgaléria) Az Európai Központi Banknál is érik a zöldfordulat, de ennek nem mindenki örül A világon elsőként engedélyezték mesterséges csirkehús értékesítését Szingapúrban
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam