2021. április 13., Ida
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Drasztikusan csökkent az autóforgalom Budapesten

A Waze navigációs alkalmazás valós idejű statisztikái szerint jelentősen csökkent Budapest autóforgalma. Az applikáció csak a felhasználói szokásairól tud beszámolni, de tekintettel arra, hogy egy átlagos hétköznapon csúcsidőben 18 ezernél is több felhasználójuk szokott egyszerre az utakon lenni, trendekre lehet következtetni.

A Waze adatai szerint a fővárosban március 12. óta tapasztalható forgalomcsökkenés. Aznap az előző napihoz képest 2500-zal kevesebb Waze-felhasználó közlekedett csúcsidőben, mint az előtte levő napon. Március 12. csütörtök volt, vagyis a szokottnál egy nappal korábban, és nagyobb mértékben esett vissza a forgalom. Ezt másnap, pénteken újabb 3500-as esés követte, majd március 16-án, hétfőn már csak 12 000 Waze-felhasználó közlekedett a csúcsidőszakban, ez a normális mennyiségnek már csak a hatvan százaléka volt.

Fotó: Waze Stats

Azóta még drasztikusabb a visszaesés. A múlt kedd óta még a 9000-et sem érte el a csúcsidőben közlekedő Waze-felhasználók száma, a héten pedig hétfőn már csak 6000,

kedden pedig mindössze 5500 Waze-felhasználó közlekedett csúcsidőben a főváros útjain.

Ez kevesebb, mint a járványt megelőző időszak átlagos vasárnapi forgalma, amikor átlag 8000 Waze-felhasználó szokott csúcsidőben vezetni.

Neked ajánljuk
Sínen van Budapest legfiatalabb villamosa 2021 az európai vasút éve Hamarosan geotermikus távhővel fűthetik a lakásukat a budapestiek Mentális pandémia veszélyére figyelmeztetnek – Beszélgessünk egymással! Utolsó európai menedékükön orvhalászat veszélyezteti a Duna tokhalfajait
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam