2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kerékpároshidak sora épül a Tisza-tónál

Egy 308 méter hosszú híd és egy kézi erővel felhajtható kishíd is épül, már a hídelemek is a helyükre kerültek a Poroszlót Tiszafüreddel összekötő kerékpárúton épülő hidaknál.

A Tisza-tó nagyobbik, déli része körüli kerékpárút kiépítése az elmúlt években nagyrészt megvalósult a turizmus.com cikke szerint. A projekt célja, hogy a Tisza-tó 33-as főúttól délre eső, nagyobbik része kerékpárral is körbejárható legyen.

Az egyik legjelentősebb hídberuházás, a Poroszló és Tiszafüred között épülő kerékpárút Tisza-hídja, miután végleges helyére emelték egyik hídelemét 2019. szeptember 17-én Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A kerékpárút Tisza-tavi szakasza keresztezi az Eger- és a Szomorka-patakot. Egy 308 és egy 86 méter hosszú új látványos íves főtartójú, a főúttól külön szerkezetű kerékpároshíd épül itt. A Tisza-híd szerkezetépítési munkái mostanra befejeződtek, már csak a védőbevonatok elkészítése van hátra.

A kerékpárút keresztezi a Tisza öblítő csatornáját is, ide egy 90 fokban, kézi erővel felnyitható 6 méteres kishidat gyártottak, ez már üzemképes.

Neked ajánljuk
Magyar–szlovák együttműködésben készült a SacraVelo kerékpáros zarándokút-hálózat Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Ismét új CAF gurult ki a sínekre Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait Több száz kiló húst ajánlottak fel rászorulóknak a böllérek
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam