2020. október 1., Malvin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megérkeztek Varsóba a Solaris villanybuszai

Megérkeztek Varsóba a Solaris Urbino 18 típusú csuklós elektromos buszai, amelyek 2020 végéig állhatnak majd forgalomba. A lengyel főváros 130 darabot rendelt az új közlekedési eszközből.

A fennmaradó buszokat az év végére szállítják le és helyezik üzembe, aminek köszönhetően 500-ra nő az MZA varsói buszüzemeltető alacsony- és zérókibocsátású járműflottája (ideértve a több mint 150 tisztán elektromosan hajtott közlekedési eszközt).

„Ez hatalmas lépés Varsó polgárai számára, illetve a főváros levegőminőségének javítása érdekében is. Kiváló példaként szolgál Varsó a modern városi közlekedésszervezésre és a fenntartható városi közlekedésre.

A város lakói pedig legkésőbb az év végével kezdődően vehetik igénybe a 130 új elektromos járművet, melyek üzembe helyezése megkezdődött, és folyamatosan zajlik”

 – mondta Javier Calleja, a Solaris Bus & Coach S.A. vezérigazgatója, aki azt is elmondta, hogy az Urbinos buszok egy rendkívül csendes, teljesen kibocsátásmentes tömegközlekedési lehetőséget biztosítanak, melyek 133 utas befogadására képesek.

Fotó: Solaris

A járműveket 150 kWh teljesítményű Solaris akkumulátorokkal szerelték fel a tervezők. Technikai megoldásainak köszönhetően a buszok magasfeszültségről is képesek tölteni, ami az egyik leggyorsabb módja az energianyerésnek. Nagyon fontos, hogy az akkumulátoroknak igazán hosszú élettartamuk legyen, ugyanis a kisebb kapacitás és a szinte egész napos használat miatt jelentős számú töltési ciklust kell kibírniuk. 

Neked ajánljuk
Az amerikaiak zömét kevésbé érdekli a közlekedés károsanyag-kibocsátása Egyetlen töltéssel akár 500 kilométert is elmehetnek a DAF villanykamionjai Osló jó úton halad a klímasemlegesség eléréséhez Amikor a grafikonok megszólalnak Rovarokat riasztó növényi illatok
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam