2020. június 4., Bulcsú
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elektromos sugárutat kaptak a londoni villanyautósok

Electric Avenue W9 – ez a neve az Egyesült Királyság első elektromos sugárútjának. A mintegy 800 méter hosszú londoni útszakaszon a Ubitricity, a Siemens és a westminsteri városi tanács együttműködésével 24 lámpaoszlopot alakítottak át úgy, hogy azok villanykútként is funkcionáljanak. 

A kivitelezők a meglévő infrastruktúrát alakították át, így a rendszer telepítéséhez nem kellett felbontani az utat vagy a járdát, nem volt szükség új kábelek lefektetésére.

Mint kiderült, az autót és a töltőpontot egy „okoskábel” köti össze, amely méri, hogy a csatlakoztatott elektromos- vagy plug-in hibrid autók mennyi energiát vesznek fel, és a tulajdonosoknak ez alapján kell fizetniük a töltésért.

Westminsterben eddig 296 lámpaoszlopot alakítottak át hasonló módon, és

az Electric Avenue W9 az első olyan útszakasz, melynek összes oszlopán lehetőség nyílik a részben vagy teljesen elektromos autók töltésére.

A Ubitricity és a Siemens eddig 1 300 töltőpontot telepített Londonban Fotó: Siemens

A helyi elektromos töltőhálózat bővítésén tovább dolgoznak, az első elektromos sugárút közelében heteken belül két további úton alakítanak ki új töltőpontokat.

Neked ajánljuk
Az EU eurómilliárdokkal támogatná a zöldebb közlekedést Az EU-ban Magyarországon nőtt a leginkább az alternatív hajtású járművek részaránya Itt a Tesla kabrió A fehér szarvas (természetfilm) Túl sokat gyűjtenek evésre belőle, kipusztulás szélén áll egy törökországi békapopuláció
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam