2022. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Minden 5 évnél régebbi autót elektromossá lehet alakítani Franciaországban

A francia kormányzat engedélyezte, hogy minden öt évnél régebbi autót – motorok és háromkerekűek esetében 3 év a határ – legálisan lehessen elektromossá alakítani. A döntés hátterében a zöld behajtási zónák terjedése állhat.

A francia városokban rohamos ütemben terjedő zöld behajtási zónákra lehet válasz a „retrofitting”, ami azt jelenti, hogy egy autóban kicserélik a korábbi belső égésű motoregységet elektromos hajtásra. Számítások szerint mindez nagyjából 50 százalékkal olcsóbb, mint egy új elektromos járművet venni.

Franciaországban az átalakításhoz eddig az eredeti gyártó engedélye is szükséges volt, amire mostantól nincs szükség. 

Fotó: Pixabay

A mostani engedélyezés jó lehetőség arra, hogy például dízelautókat környezetbarát járművé lehessen alakítani.

Egyébként világszerte egyre több elektromos átalakításról lehet hallani, nemrég itt írtunk arról a Mercedes-Benz SL-ről, amely ma már villanyautóként rója az utakat. 

Neked ajánljuk
Márciustól megváltoznak az autóreklámok Franciaországban Interaktív térkép készült az ország elektromosautó-töltőiről Honnan szerzi majd az EU az akkumulátorokhoz szükséges nyersanyagokat? Először a város határait vésték kőbe, most pedig betiltották a benzinkútnyitást Különleges medúzák lepték el az ausztrál partokat
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam