2021. október 25., Bianka, Blanka
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Két villanyautót is piacra dobna a Honda és a General Motors

A General Motors (GM) a Hondával közösen 2024-re két új villanyautót is piacra dobna. A japánok az autó megjelenéséért és belteréért lesznek felelősek, míg a General Motors a saját tervezésű Ultium akkumulátorával járulna hozzá a járgányokhoz.

Az Ultium egyik sajátossága, hogy az elektromos hajtású járművek piacán elterjedt hengeres akkumulátorok helyett tasakos cellákból épül fel, melyek tömegre és térfogatra vetített energiasűrűsége nagyobb. 

Az együttműködés keretein belül a Honda a két új autóban egyesíteni fogja a HondaLink és a GM OnStar kommunikációs és biztonsági szolgáltatásokat, de helyet kap a GM vezetéstámogató rendszere is.

Forrás: Electreck

„Újabb előrelépés az elektromos jövő felé, miközben a megnövelt erőforrásokat kihasználva egy nyereséges üzletet kötünk. Eddigi közös történetünk a Hondával borzalmas, és ez az összefogás a kapcsolatunkra és egységes céljainkra épül” – fogalmazott Doug Parks, a General Motors termékfejlesztésért és beszerzésért felelős alelnöke.

A két vállalat közös munkájának legújabb kézzel fogható eredménye a Cruise Origin önvezető tesztjármű.

Neked ajánljuk
Tannistest: idén több mint a fele elektromos Kiderült, hogyan gondolkodnak a hazai villanyautósok Olyan kisautóra vágytál, amely parkoláskor még kisebb lesz? Kék Bolygó Podcast: 9 G-vel repülünk Tarjánban is ültettek fákat a településfásítási programon belül
Tovább a forrásra: zoldautok.hu
Vissza
Hírfolyam