2022. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Kia e-Soul lett az év városi autója

A villanyautók sorra nyerik a rangos díjakat. Ezúttal a tisztán elektromos Kia e-Soul zsebelhette be a 2020-as Világ Év Autója választáson az első helyezést a városi autók kategóriájában. A díjat minden évben 24 ország 86 elismert autós újságírójából álló független zsűri ítéli oda.

Az e-Soul kétféle (39 kWh-s és 64 kWh-ás) akkumulátorral vásárolható meg számos európai országban. A nagyobb akkuval az autó WLTP-ciklus szerint mért hatótávolsága akár 452 km is lehet. 

„Az e-Soul a Kia kulcsfontosságú modellje Európában, hiszen a tisztán elektromos hajtást látványos megjelenéssel kombinálja. Az előző Soul-sorozat elektromos verziója modellciklusa során évről évre jobban szerepelt a piacon, sőt, utolsó évében az európai eladási számai meghaladták a belső égésű motorral hajtott változatokét.

A Soul legújabb sorozata immár kizárólag elektromos hajtással kapható Európában.

Büszkék vagyunk arra, hogy az e-Soul lett a legjobb városi autó egy olyan világban, ahol különösen fontos a környezetbarát közlekedés” – mondta Emilio Herrera, a Kia Motors Europe ügyvezetője.

Fotó: autosajto.hu
Neked ajánljuk
Egyre jobban szeretik a magyarok az elektromos autókat Interaktív térkép készült az ország elektromosautó-töltőiről A második elektromos koncepcióautóját mutatta be a Sony a CES-en A Földközi-tenger védett területeit is elborító műanyag eredete Tavaly kevesebb autót adott el az Audi, de az elektromos modellek értékesítése kilőtt
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam