2020. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Visszaesett a hazai üzemanyag-fogyasztás

Január–februárban még nőtt az üzemanyag-forgalom a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) tagvállalatainál, de márciusban a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében életbe léptetett határzár és a kijárási korlátozás jelentősen visszavetette a forgalmat.

A januári és a februári értékesítések 5 százalékot meghaladó növekedést mutattak a tavalyi első két hónaphoz képest, de március végére a benzinfogyasztás a korábbi szint mintegy kétharmadára esett, és a gázolaj-értékesítések is csaknem 25 százalékkal csökkentek.

Az első negyedévben így összesen 0,9 százalékkal nőtt a hazai töltőállomások üzemanyag-forgalma a MÁSZ tagvállalatainál az előző év azonos időszakához képest.

Az első negyedévet a tavalyi utolsó negyedévvel összehasonlítva azonban csaknem 10 százalékkal esett vissza a forgalom.

Fotó: Pixabay

A  MÁSZ közleménye szerint az első negyedévben 890 millió liter üzemanyag fogyott. Benzinből 339 millió litert, gázolajból 551 millió litert tankoltak az autósok, benzinből 3,4 százalékkal többet, mint az elmúlt év első negyedévében, gázolajból 0,6 százalékkal kevesebbet.

Hazánkban nemcsak az üzemanyag-fogyasztás, de az áramfogyasztás is csökkent – utóbbiról itt számoltunk be. 

Neked ajánljuk
Kaliforniában 2035-től csak tisztán elektromos autókat lehetne forgalmazni Az amerikaiak zömét kevésbé érdekli a közlekedés károsanyag-kibocsátása Együnk Egymásért kampány a nélkülözők segítésére A húsevő növények negyedét kihalás fenyegeti Félredobott plasztikból is készülhet luxuskaróra
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam