2021. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ez gyors lesz! Itt a Mustang Cobra Jet 1400

A Ford marketingesei most lehet, hogy tényleg azért dolgoznak, hogy lerombolják a Mustang fél évszázad alatt felépített benzinfüstös arculatát. A Mustang Mach-E modellt ugyanis a vadonatúj Mustang Cobra Jet 1400 követi, amit a gyorsulási versenyek ászaként tarthatnak majd számon. 

A villanyautó nevében szereplő 1400 a lóerők számára utal, de a rajtvonalról történő kirobbanásért felelős azonnali nyomatékból is körülbelül ennyi van a járgányban, newtonméterben mérve. A Ford Performance aszerint fejlesztette az elektromos pályagépet, hogy az mindennél gyorsabb legyen egy negyedmérföldes futamon:

a sprintidő a 8 másodperces tartomány alsó részén mozog, a végsebesség pedig a 270 km/h-t is elérheti a körülbelül 400 méteres vágtán.

Összehasonlításképpen, a jelenlegi csúcstartó, a Dodge Challanger SRT Demon 9,65 másodperc alatt teljesítette a távot 2018-ban, 225 km/h-ig gyorsulva. A villanyautók között a Porsche Taycan Turbo S a rekorder 10,47 szekundummal – mutatott rá a villanyautosok.hu. 

A Mustang Cobra Jet 1400 még idén megmutatja magát a nagyérdeműnek, de a Motor Trend Hard Cell című új műsorában is feltűnik. 

Forrás: Ford Performance/Youtube
Neked ajánljuk
Különleges városi cirkáló a Renault-tól Nagyot lépett az elektromobilitás területén a Volkswagen Olaszországban nagy sikere van a Fiat 500e-nek Innovatív fejlesztés az esővíz kezelésére Életmentő segítség a Duna Aszfalttól
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam