Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zéróemissziós önvezető kamionokra vált a Lidl

A Lidl közel három éve együttműködik az önvezető kamionos törekvéseiről ismert Einride startupvállalattal azzal a céllal, hogy svédországi flottáját teljesen tisztán elektromosra cserélje, az áruszállítást pedig kizárólag gépekre és a mesterséges intelligenciára bízza.

A Lidl 2025-re kizárólag fosszilis üzemanyagtól mentesen szállítana a skandináv országban, ám már az önvezető fuvarozás alapjain is elkezdtek dolgozni a cégek.

Mint kiderült, az Einride mielőbb megkezdi a villanymeghajtású járművek szállítását a Lidl számára, de egyelőre nem az önvezető T-Pod, hanem a lentebbi képen látható, ember által vezethető nyerges vontató áll be a svéd flottába idén októberben. 

Fotó: Einride

A kibocsátásmentes áruszállítás a stockholmi régióban indul, a kereskedelmi lánc központi raktára és a helyi üzletek között.

A Lidl úgy tervezi, hogy az évtized közepére már lehetnek olyan helyszínek, ahova a szállítmányt sofőr nélkül juttatják el. 

Forrás: Einride/Youtube
Neked ajánljuk
A mesterséges intelligencia is felveheti a küzdelmet a klímaváltozással Az Office Depot is lép a környezet védelmében Már minden Sparban elérhetők a zöldmegoldások Lehet-e a természeti értékeket megőrizve eredményesen gazdálkodni? (videó) „A városban élő emberek földönkívüliekké váltak” – Kiállás az amazonasi őslakosok mellett (képgalériával)
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam