2021. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A villanyautósok odáig vannak a földből előbújó elektromos töltőoszlopért

A visszajelzések alapján sikerként könyvelte el a UEone névre keresztelt, földből előbukkanó elektromos töltőoszlopok prototípusainak tesztprogramját az Urban Electric, miután április végén lezárta a 2018-ban az oxfordi városi tanáccsal közösen indított kísérleti projektet.

A brit startupvállalat azzal a céllal vágott bele az UEone fejlesztésébe, hogy a saját garázzsal nem rendelkező, autójukat az utcán parkoló villanyautósok is kényelmesen meg tudják oldani az éjszakai töltést. Az Urban Electric szerint a brit háztartások 43%-a ilyen, azaz a teleszkópos szerkezetű oszlopok közel 8 millió elektromos autó számára tehetnék lehetővé az utcai töltést.

Az első hat darab, 7 kW teljesítményű töltőpont telepítése 2019 nyarán fejeződött be. 

Fotó: Urban Electric

Az Urban Electric koncepciójának lényege az, hogy

a töltőoszlopok egyáltalán nincsenek a gyalogosok útjában, nem rontják az utca összképét, és a lakóövezetek szinte bármelyik utcájában telepíthetők.

Fotó: Urban Electric

A városi tanács által végzett felmérés eredményei azt mutatják, hogy ez a töltési megoldás a villanyautósoknak is tetszik. A válaszadók szerint az UEone megbízható és könnyen hozzáférhető, e két tulajdonság pedig különösen fontos egy elektromos töltőhálózatnál a felhasználók számára. Az UEone összességében 4,3 pontot kapott az 5-ből arra a kérdésre, hogy mennyire ajánlanák családjaiknak és barátaiknak a felhasználók.

Neked ajánljuk
Imádják az elektromos autókat a magyarok A Tesla Model 3 kedvenc a villanyautók között, és a 16. legnépszerűbb személyautó Olaszországból indulhat útjára a fenntartható otthonok forradalma Az olajcégek jobban járnak, ha a megoldás részei lesznek, mintha ők okoznák a problémát Kihallgatták a szigetszentmiklósi olajszennyezés feltételezett elkövetőjét
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam