2021. február 28., Elemér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A BMW M Next is a vírus áldozata lehet

BMW M Next A koronavírus miatt egyik pillanatról a másikra megváltoztak a mindennapok. A járvány szörnyű következményei közé tartozik az is, hogy a gazdasági visszaesés hatásai miatt a BMW jelentős mértékben visszafogja a fejlesztési költségeket – a hírek szerint a hibrid BMW i8 is utód nélkül maradhat. 

Az M Next az i8-hoz hasonlóan konnektorról tölthető hibrid hajtásrendszert kapott. A koncepcióautóban a villanymotort turbófeltöltővel ellátott négyhengeres benzinmotor támogatja. A rendszerteljesítmény 441 kW (600 LE), amely 300 km/h csúcssebességre képes. A BMW Vision M NEXT gyorsulása mindössze 3 másodpercet igényel álló helyzetből 100 km/h sebességre. Az autó tisztán elektromos üzemmódban akár 100 km megtételére elegendő akkukapacitást kapott.

Korábban szó volt arról, hogy tisztán elektromos változat is készülhet a járgányból,

német sajtóértesülések szerint azonban sajnos úgy tűnik, hogy a BMW M Next koncepción alapuló sportautó is a költségcsökkentés áldozata lehet.

Fotó: BMW
Neked ajánljuk
A villanyautósok számára is hasznos funkcióval bővült a Google Maps Prága lehet a villanyautósok kedvence? Dupláznak napelemből a magyar háztartások Kitinből és ízelt lábakból épít rovarszobrokat a magyar képzőművész Magyarország legjelentősebb természeti kincse az édesvízkészlet mellett a termőföld
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam