2020. október 25., Bianka, Blanka
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elektromos úthengerrel rukkoltak elő a hollandok

Nemcsak a személyautókat, de a munkagépeket is elérte a zöldhullám. A holland  BAM Infra Nederlend nevű cég például egy eredetileg dízelmotorral szerelt úthengert alakított át elektromossá, közel másfél év alatt.

A BAM Infra Nederlend a világon elsőként mutathatta be az elektromos úthengert, amit már munkára is fogott a holland Almere település melletti útépítés során. A cég elmondása szerint

az elektromos úthenger egyetlen töltéssel képes végignyomni egy 8 órás műszakot, míg a feltöltése csupán 3 és 5 óra közötti időtartamot vesz igénybe.

Fotó: BAM Infra Nederlend

A BAM elmondása szerint azért készítette el a járművet, mert jelenleg nem kapható hasonló a piacon, pedig igény lenne rá, ráadásul egy ilyen tömegű masinánál nem számít az akkupakk súlya.

A cég számításai szerint az elektromos úthengerrel napi 73 liter üzemanyagot és rengeteg kibocsátott szén-dioxidot tudnak megspórolni. Az ötlet pedig annyira tetszett a BAM mérnökeinek, hogy tovább kísérleteznek flottájuk villamosításával, ráadásul képbe került náluk az üzemanyagcellával hajtott munkagép ötlete is. 

Neked ajánljuk
Belső-Mongóliában gigantikus naperőművel csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást Már épül a Factory Zero „A tűz jó szolga, de rossz mester!” – Információk, letölthető anyagok pedagógusok részére Íme a technológia, amely lehetővé teszi, hogy bárhol feltölthessük a villanyautónkat Csaknem kétezer környezetbarát jármű megvásárlását támogatja a kormány
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam