2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Fiat szerint az új 500e lesz a „városi” Tesla

A villanyautó-piacon nemcsak az emissziómentes közlekedés, de a praktikum is egyre fontosabb szempont lett. Szép számmal nő az olyan elektromos járgányok száma, amelyek kifejezetten a nagyvárosi létet könnyítik meg. A többi között ilyen a Mazda és a Mini kisautója, de a második generációs Fiat 500e is ebben a ligában indul.

Az FCA-csoport nagy reményeket fűz az új 500e-hez, annak ellenére, hogy az ára nem a legolcsóbb kategóriában fog majd mozogni. Olivier François, a Fiat márkaigazgatója ezzel kapcsolatban az AutoExpress magazinnak azt mondta:

„Ez az autó nem egy B-terv. Ez nem egy már létező platform, amit feltuningoltunk néhány akkumulátorral. Ez teljesen új! Ez a mi városi Teslánk.”

Fotó: Fiat

François meg van győződve a Fiat és az 500 márkákban rejlő erőről, és hisz abban, hogy az elektromos járművek iránti igény tovább fog növekedni.

Az új Fiat 500e egy 42 kWh-s akkupakkot hordoz majd a padlólemezében, 320 km (WLTP) hatótávot biztosítva az autónak. DC villámtöltési képessége 85 kW, míg AC ágon 11 kW-os a fedélzeti töltő. Az új generáció ráadásul hosszabb és szélesebb lesz elődjénél. A beltér is megújul majd, letisztultabb lesz az autó utastere.

A Fiat reménysége 2021-ben kerülhet piacra, nagyjából 32 000 eurós kezdőáron.

Neked ajánljuk
2030-ra a teljes line-upját elektrifikálja a Fiat Ismét óriási siker a pályázat, a technikai feltételek javulhatnak A Tesla Model 3 kedvenc a villanyautók között, és a 16. legnépszerűbb személyautó Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam